REUTERS/Aris Messinis
REUTERS/Aris Messinis

Rubio opet na popisu španjolske košarkaške reprezentacije

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 13.02.24. | 14:44

Bio je neizostavni član Španjolske s kojom je 2019. osvojio naslov svjetskog prvaka i bio proglašen najkorisnijim igračem (MVP) tog turnira

Nakon što je potpisao ugovor s Barcelonom do kraja aktualne sezone, 33-godišnji košarkaš Ricky Rubio našao se i na popisu španjolske reprezentacije uoči kvalifikacijskog ciklusa tijekom veljače za odlazak na Europsko prvenstvo.

Prouči cjelokupnu ponudu za košarku na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Tako je obznanio Španjolski košarkaši savez, a Rubio se u reprezentaciju vraća nakon prošle godine. Tada je, prije Svjetskog prvenstva, napustio momčad i kamp objasnivši sve kao odlazak iniciran psihičkim problemima.

Rubio je propustio najveći dio posljednje dvije sezone zbog oporavka od puknuća prednjeg križnog ligamenta u koljenu, a prošli mjesec je objavio povlačenje iz NBA lige u kojoj je proveo 12 sezona. Ranije je tijekom prošlog ljeta naveo kako će privremeno napustiti košarku kako bi se posvetio mentalnom zdravlju.

U međuvremenu je nadišao te probleme, priključio se treninzima Barcelone, potom i potpisao za svoju nekadašnju momčad, a sada se vraća i u španjolsku reprezentaciju.

Donedavno je bio neizostavni član Španjolske s kojom je 2019. osvojio naslov svjetskog prvaka i bio proglašen najkorisnijim igračem (MVP) tog turnira. Ima ujedno srebro s OI u Pekingu 2008. i broncu iz Rio de Janeira 2016. te četiri medalje s europskih prvenstava, zlata iz Poljske 2009. i Litve 2011. te bronce iz Slovenije 2013. i Turske 2017. godine.

Španjolska se nalazi u skupini C kvalifikacija za EP zajedno sa Slovačkom, Latvijom i Belgijom. Prva utakmica očekuje je 22. veljače protiv Latvije na domaćem parketu, dok tri dana kasnije gostuje kod Belgije.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina) 


Tagovi

Ricky RubioŠpanjolska košarkaška reprezentacija

Ostale Vijesti