Repeša šokirao branitelja naslova, Simon solidan u pobjedi

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 18.01.19. | 23:00

Odigrane su 4 utakmice u Euroligi.

Veliko iznenađenje dogodilo se u 19. kolu Eurolige. Košarkaši Budućnosti na svom su parketu svladali branitelja naslova Real Madrid rezultatom 73-60. Podgoričani, koje vodi hrvatski trener Jasmin Repeša, odigrali su odličnu utakmicu u kojoj su prednost gradili polako, ali sigurno.

Crnogorce su do pobjede predvodili Norris Cole sa 14 poena te odlični mladi Gruzijac Goga Bitadrze sa 13 poena i 10 skokova, a on nije bio jedini koji je postigao double-double učinak. To je za rukom pošlo i Cotyu Clarkeu koji je ubacio poen manje, ali je zato uhvatio 12 skokova. Dvoznamenkasti su još bili i Edwin Jackson sa 10 poena, koliko je ubacio i Earl Clark.

U redovima španjolske momčadi jedino je Sergio Lull bio dvoznamenkast sa skromnim učinkom od 10 poena i 6 skokova.

Što se ostalih rezultata tiče, nije bilo nikakvih iznenađenja. Efes je pobijedio Darussafaku rezultatom 82-68, a najviše poena za domaću momčad zabio je Adrien Moerman – 15, a dodao je tome i 6 skokova. Kruno Simon je ubacio 9 poena i uhvatio 3 skoka te upisao po asistenciju i ukradenu loptu. U redovima poraženih Toney Douglas je zabio 17 poena.

Žalgiris je u Kaunasu gotovo identičnim rezultatom pobijedio Panathinaikos, s tim da su Grci uspjeli postići poen više od Darussafake. Za Litavce, najviše je ubacio Aaron White, 15 poena, dok je 13 zabio Marius Grigonis. Za momčad iz Atene, 14 poena ubacio je Deshaun Thomas koji je bio najefikasniji igrač.

U posljednjoj utakmici dana Baskonia je na svom parketu pobijedila Milano. Za Španjolce 17 poena je ubacio Vincent Poirier, uhvativši pritom 8 skokova i 3 asistencije, a double-double učinak upisao je Johannes Voigtmann koji je ubacio 11 poena i uhvatio 10 skokova. Dvoznamenkasti su još bili i Marcelinho Huertas sa 13 te Shavon Shields s 12 poena.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Jasmin RepešaKrunoslav SimonReal MadridAnadolu EfesDarussafakaŽalgirisPanathinaikosBaskoniaOlimpia Milano

Ostale Vijesti