Dennis Schneidler/USA TODAY Sports
Dennis Schneidler/USA TODAY Sports

Rekord karijere Rickyja Rubija, Anthony srušio Jazz, Warriorsi i dalje na vrhu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 08.11.21. | 08:13

Bojan Bogdanović upisao je 13 poena, a Zubac double-double.

Sinoć se na NBA parketima odigralo osam utakmica. U Madison Square Gardenu Cleveland Cavaliersi su s 126:109 slavili nad Knicksima. Prvo ime susreta bio je Ricky Rubio, playmaker s klupe u startu je dobio nešto više minuta zbog ozljede koljena mladog Colina Sextona i iskoristio ih je na najbolji mogući način. 31-godišnji Španjolac utakmicu je završio s 37 poeana, tri skoka i 10 asistencija. Bio je ovo njegov record karijere u poenima, a pogodio je 8/9 trica. Kod Cavsa su još Evan Mobley, Jarret Alllen i Darius Garland bili dvocifreni. Domaću momčad predvodio je Julius Randle s 19 poena.

Brooklyn Netsi su u kanadi slavili protiv Toronto Raptorsa rezultatom 116:103. Pored raspoloženog Duranta domaćima nije pomogao ni povratak Pascala Siakama. KD je ubilježio 31 poen uz po sedam skokova i asistencija. James Harden je koketirao s triple-double učinkom, ubilježio je 28 poena, deset skokova i osam asistencija. Fred VanVleet je bio prvo ime Toronta s 21 poenom i osam asistencija.

Aktualni prvaci nastavili su se mučiti s formom. Milwaukee Bucksi poraženi su na gostovanju u metropoli kod Washington Wizardsa rezultatom 94:101. Nije pomogla ni sjajna večer Giannisa Antetokounmpa koji je zabio 29 poena, pridodao 18 skokova, pet asistencija, tri ukradene lopte i jednu blokadu. S druge strane Bradley Beal ubacio je 30 poena uz fantastičan 63.6 postotak šuta. Ovim porazom Bucksi su se zatekli na 10. mjestu Istoka s četiri pobjede i šest poraza.

Utah Jazz nije se dobro proveo na Floridi gdje je mladi Cole Anthony predvodio Orlando Magic do pobjede rezultatom 107:100. 21-godišnji bek ubilježio je 33 poena, a sekuindirao mu je Wendell Carter Jr. uz 22 poena i 15 skokova. Rudy Gobert i Donovan Mitchell zabili sup o 21 poen, ali Spidera je mučila bnepreciznost, za tricu je šutirao 2/12. Bojan Bogdanović također je imao loš postotak šuta, ubacio je 13 poena.

Indiana Pacersi slavili su na gostovanju kod Sacramento Kingsa rezultatom 94:91. Goste su predvodili Caris LeVert s 22 poena i Miles Turner 12 poena, 15 skokova i pet blokada. Kod domaćih najučinkovitiji je bio Harrison Barnes s 22 poena.

San Antonio Spursi poraženi su kod Oklahoma City Thundera rezultatom 99:94. U dvoboju momčadi s negativnim omjerom bolji su bili domaćini koje je predvodio Mike Muscala, centar je za samo 14 minuta na parketu ubacio 20 poena i dodao dvije blokade.

Najbolja momčad lige Golden State Warriorsi slavili su rezultatom 120:107 protiv Houston Rocketsa i došli do 8-1 omjera. Dubse su predvodili Jordan Poole s 25 poena i Steph Curry s 20 poena i četiri ubačene trice. Sjajan doprinos s klupe dao je Otto Porter Jr. s 15 poena.

Charlotte Hornetsi poraženi su kod LA Clippersa rezultatom 120:106. Mladi core Hornetsa nije mogao protiv iskusnih domaćina. LaMelo Ball i Miles Bridges ubacili sup o 21 poen, ali jači su bili domaćini koje je predvodio Paul George s 20 poena. Ukupno je šest igrača Clippersa ubilježiolo dvoznamenkasti broj poena. Ivica Zubac ubacio je 14 poena, dodao 11 skokova i dvije blokade.


Tagovi

NBARicky RubioCole Anthony

Ostale Vijesti