Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Rapsodija Vukova: Cibona svladala Krku s 38 razlike

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 08.11.21. | 20:12

Zagrepčani su do pobjede stigli momčadskom igrom.

Košarkaši Cibone stigli su do četvrte pobjede u ABA ligi svladavši na domaćem parketu slovensku Kruku s 90:52. Prvo poluvrijeme utakmice bilo je vjerojatno najboljih 20 minuta Cibone u aktualnoj sezoni. Vukovi su u prvom dijelu zabili 52 koša i na odmor otišli s prednosti od +24, a do kraja utakmice stigli su do konačnih +38. Cibona je tako prekinula seriju od tri poraza i skočila na šesto ljestvice.

Cibona je Krku razbila prije svega momčadskom igrom. Najviše je zabio Roko Prkačin (14p, 4s, 1a), a još četvorica su bili dvocifreni po broju poena. Ipak, igrač utakmice bio je Amerikanac Nathan Reuvers koji je zabio 11 (4/5 šut), zabilježio sjajne četiri blokade te isto toliko skokova. Dobar je bio i Lovro Gnjidić koji je uz 10 poena zabilježio po četiri skoka i asistencije.

Kod Krke je jedini donekle raspoloženi bio Temple Gibs s 15 poena te po tri skoka i asistencije, a niti jedan drugi igrač nije bio dvocifren. Krka je u cijelom dvoboju zabilježila tek 12 asistencija i imala šut od 33.3 posto, dok je Cibona gađala sjajnih 51.7, do čega 61.9 za tri poena (Vukovi su pogodili 13 od 21 tricu).

U idućem kolu Cibona gostuje kod Borca, a Krka kod Splita.



Tagovi

CibonaKK Krka Novo MestoABA liga

Ostale Vijesti