Jim Rassol-USA TODAY Sports
Jim Rassol-USA TODAY Sports

Prvoklasno iznenađenje u Arizoni, Ja Morant osvetio Memphis, rekord karijere za Butlera (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 20.04.22. | 08:24

Miami je obranio domaći teren.

Sinoć su odigrane tri utakmice prvog kruga NBA playoffa u kojem smo vidjeli jedno prvoklasno iznenađenje. New Orleans Pelicansi, koji su playoff izborili kroz play-in turnir, svladali su najbolju momčad regularnog dijela sezone Phoenix Sunse u Arizoni sa 125:114 i tako izjednačili seriju na 1-1. Junak dvoboja bio je Brandon Ingram koji je ubacio 37 poena, uhvatio 11 lopti, a samo mu je jedna asistencija (devet) nedostajala da dohvati triple-double. Ingram je imao veliku pomoć u C.J. McCollumu koji je ubacio 23 uz devet asista i osam skokova. Da za Sunse stvar bude gora, njihov nositelj igre Devin Booker morao je napustiti igru zbog ozljede u trećoj četvrtini nakon što je u prvom dijelu upisao čak 31 poen! Ostatak družine iz Phoenixa nije uspio nadomjestiti njegov izostanak, Chris Paul je na kraju zabio 17 uz 14 asistencija, ali to nije bilo dovoljno za trijumf. Serija se sada seli u New Orleans. Hoće li se Booker vratiti do tada još nije poznato. Sažetak utakmice možete pogledati OVDJE.

Nakon iznenađujućeg domaćeg poraza u prvoj utakmici, Memphis Grizzliesi nadvisili su Minnesotu Timberwolvse s uvjerljivih 124:96 i tako izjednačili seriju. Prvo ime susreta bio je Memphisov superstar Ja Morant koji je zabio 23 uz 10 skokova i devet asistencija te mu je kao i Ingramu jedno dodavanje nedostajalo da dohvati tirple-double. Memphis je ukupno imao čak sedam dvocifrenih igrača te su bez puno muke nadvisili Minnesotu kod koje je jedini raspoloženi igrač bio Karl Anthony Towns (15p, 11s, 2bl). Sažetak utakmice možete pogledati OVDJE.

Miami je svladao Atlantu i u drugoj domaćoj utakmici sa 115:105 i povisio seriju na 2-0. Nakon razbijanja na otvaranju doigravanja, Atlanta je sinoć pružila čvršći otpor, ali je na kraju potpisala kapitulaciju, ponajviše zbog fantastičnog Jimmy Bultera koji je zabio 45 poena i tako ostvario svoj najbolji šuterski učinak u doigravanju u karijeri. Kod Atlante dobri su bili Bogdan Bogdanović (29p, 4s, 3a) i Trae Young (25p, 7a, 6s), no zvijezda Hawksa upisala je čak 10 izgubljenih lopti. Sažetak utakmice možete pogledati OVDJE.

NBA, playoff:

Miami Heat - Atlanta Hawks 115:105 (2-0)

Phoenix Suns - New Orleans Pelicans 114:125 (1-1)

Memphis Grizzlies - Minnesota Timberwolves 124:96 (1-1)


Tagovi

NBAMiami HeatNew Orleans PelicansMemphis GrizzliesMinnesota TimberwolvesAtlanta Hawks

Ostale Vijesti