Prvi nakon 50 godina! Simmons prvim triple-doubleom karijere ušao u povijest

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 24.10.17. | 18:45

Sjajno je krenuo u svoju prvu sezonu.

Prošlu je sezonu preskočio zbog teške ozljede, no Phila je dočekala Simmonsa koji se vratio još jači. U jučerašnjoj pobjedi nad Detroitom upisao je 21 poen, 12 skokova i 10 asistencija. Prije njega to je uspjelo Artu Williamsu 1967. sa San Diego Rocketsima i neprikosnovenom Oscaru Robertsonu 1960. godine sa Cincinnati Royalsima, njih dvojica su posljednji kao novaci u ligi postigli triple-double u prve četiri utakmice. Zanimljivo, oba su igrača kasnije u karijeri postali NBA prvaci, vidjet ćemo slijedi li i mladom Australcu ista sudbina.

Nadalje, otvorio je sezonu s četiri double-double učinka u nizu čime je izjednačio također Robertsonovo ostvarenje. U prve četiri utakmice profesionalne karijere Simmons bilježi prosječno 15,7 poena, 10,3 skokova i 6 asistencija.

S obzirom na njegove fizičke predispozicije, sjajan ulaz i ulogu primarnog kreatora igre 76ersa ovaj triple-double mogao bi biti samo prvi u nizu jer ukoliko ovako nastavi, a nema razloga vjerovati u suprotno, Simmons bi ih ove sezone, ali još više kroz karijeru mogao skupiti jako puno.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Ben Simmons

Ostale Vijesti