Winslow Townson-USA TODAY Sports
Winslow Townson-USA TODAY Sports

Probijena granica od 300 milijuna dolara: Jaylen Brown potpisao najveći ugovor u povijesti NBA lige!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 25.07.23. | 17:46

Boston iduće ljeto sprema sličan ugovor i za Tatuma.

Pomalo i nevjerojatna vijest stigla nam je iz NBA lige.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Zvijezda Boston Celticsa Jaylen Brown potpisao je novi ugovor s Keltima, a radi se o najvećem ugovoru u povijesti NBA lige! Brown će za idućih pet godina dobiti astronomska 304 milijuna dolara, potvrdio je njegov menadžer Jason Glushon za ESPN.

Treći pick drafta iz 2016. godine iza sebe ima najbolju sezonu u karijeri. Zabijao je 26.6 poena, hvatao 5.9 lopti i dijelio 3.5 asistencije po utakmici, no u doigravanju je osjetno spustio te brojke na 22.7 poena, 5.5 skokova i 3.4 asistencije, uz manje od 50 posto šuta iz igre. S obzirom na to da je Brown tek druga violina u Bostonu, kao i činjenica da u doigravanju nije isporučio najvišu razinu košarke, postavljat će se brojni upitnici zaslužuje li najveći ugovor u povijesti lige. Rekordan ugovor dosad je bio onaj Nikole Jokića, koji je od Denver Nuggetsa dobio 276 milijuna dolara za pet godina.

Ono što Boston sada čeka je slično produljenje i za Jaysona Tatuma. Zapravo, prva zvijezda momčadi dobit će i bolji ugovor od Browna jer, kao i on, ispunjava sve kriterije za tzv. supermax ugovor i procjene su da će nakon toga, više od dvije trećine salary capa Bostona otići na svega dva igrača. U prijevodu, sve osim barem jednog prstena prvaka bit će neopravdano potrošen novac. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NBAJaylen BrownBoston Celtics

Ostale Vijesti