Poznat prvi finalist Premijer lige: Vitamini nisu imali nikakve šanse protiv Splita

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 23.05.23. | 21:45

Nakon pobjede od 18 razlike na Gripama, košarkaši Splita u Zagrebu su bili još uvjerljiviji.

Deveti put u svojoj povijesti košarkaši Splita igrat će finale prvenstva Hrvatske u kojem će protiv Zadra ili Cibone loviti svoj drugi naslov prvaka. Nakon 86-68 pobjede nad Cedevitom Junior u Splitu, Žuti su danas s još uvjerljivijih +23 (90-67) svladali Vitamine u Zagrebu i zasluženo izborili nastup u finalu. Splitu je ovo bila osma pobjeda u nizu i momčad Srđana Subotića nalazi se u sjajnoj formi pred posljednji čin ovosezonskog prvenstva.

Junaci današnjeg dvoboja bili su Shanon Shorter koji je ubacio 18 uz sedam skokova i asistenciju, Dominik Mavra koji je ubacio 16 uz po dva skoka i asista te Lovre Runjić koji je zabio 13 uz dva skoka. Zapaženu rolu u redovima Splita odradio je i neuništivi Roko Leni Ukić koji je zabio sedam uz šest asista i četiri skoka. Najbolji kod Cedevite bio je Vito Kučić s 19 poena i po dva skoka i asista, no, osim njega, samo je još Renato Serdarušić bio dvocifren, unacivši 10 poena uz pet skoka. Cedevitin veteran Krunoslav Simon ubacio je samo pet uz pet skokova i asistenciju.

Žuti sada čekaju suparnika u finalu. Podsjetimo, Zadar je na Višnjiku svladao Cibonu 85-82 zabivši tricu sa zvukom sirene, a drugu utakmicu polufinala dva rivala igraju u srijedu u Draženovom domu u 19 sati.

Od sedam Splitovih finala, Žuti su četiri puta gubili od Cibone, dva puta od Zadra, a jedini naslov osvojili su 2023. kada su nadvisili Cibonu. (rv)



Tagovi

KK SplitCedevitaKK Cedevita JuniorPremijer liga košarkaša

Ostale Vijesti