Potpuni kaos u Orlandu! Na popisu za trade svi osim jednog igrača

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 03.02.18. | 16:53

Još je pet dana ostalo do kraja prijelaznog roka u najjačoj NBA ligi.

NBA trade deadline se opasno približava. Kako je krajnji rok za promjenu igrača u NBA ligi 8. prosinca, tako je logično da se pojavljuje sve više informacija o potencijalnim tradeovima. Najzanimljivije je stanje u Orlandu.

Magic ima još jednu lošu sezonu, ali još gore od rezultata je politika kluba. Momčad s Floride je previše lutala posljednjih godina, mijenjala svoje mlade igrače za veterane kako bi neuspješno pokušali doći do doigravanja. Oni preostali mladi igrači su praktično iz mjeseca u mjesec dobivali nove uloge, a sada vijesti iz Orlanda kažu da su spremni ponovo krenuti u rebuilding.

Američki mediji javljaju kako je Orlando u sljedećih 5 dana spreman mijenjati gotovo sve igrače. Iznimka je samo rookie Jonathan Isaac od kojeg Magic nije odustao iako je on imao velikih problema s ozljedama ove godine, a u ono utakmica što je igrao nije pružio previše.

Orlando je u izlog stavio i svoja tri najbolja igrača – Nikolu Vučevića, Evana Fourniera i Aarona Gordona. Za sve njih Magic traži prije svega pickove te igračima kojima istječe ugovor ovog ljeta, a vjerujemo kako ima zainteresiranih klubova, barem za dvojicu 'visokih'.

Fournier ima dugačak ugovor, do 2021. godine, što je otežavajuća okolnost u potencijalnim tradeu, a ni 17 milijuna dolara godina, koliko treba dobiti za svaku godinu do tada, nije mal novac.

Vučević je puno poželjnija roba. Iako nije sjajan u obrani, njegov napadački učinak je fascinantan i potreban vjerojatno svakom klubu u ligi. Ugovor mu traje do ljeta 2019., težak je samo 12,5 milijuna dolara godišnje te je svakako vrijedan prvog picka.

Prvog picka je definitivno vrijedan i Gordon koji je trebao biti velika zvijezda, novi Blake Griffin, ali je njegov razvoj usporilo upravo lutanje Orlanda. Čudno je da ga je Magic gurnuo u izlog, a objašnjenje američkim medija je to da Magic u njemu ne vidi igrača oko kojeg bi gradio pobjedničku momčad, a na ljeto će mu trebati dati novi bogati ugovor. Gordon će sigurno tražiti maksimalni ugovor ili barem blizu njega.

U izlogu su i drugi igrači, između ostalih i naš Mario Hezonja kojem ugovor istječe na ljeto, a Orlando se odrekao opcije za produženje.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Aaron GordonNikola VučevićEvan FournierJonathan Isaac

Ostale Vijesti