Poljaci objavili sastav za kvalifikacije: Bez najveće zvijezde na Hrvatsku

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 04.09.18. | 16:21

Golemi problemi za poljskog izbornika.

Hrvatska košarkaška reprezentacija u naredna će dva tjedna saznati kakve ima izglede za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kini. Da bi nada ostala tinjati, potrebna je minimalno jedna pobjeda iz dva rujanska ogleda, dok bi sa dvije pobjede stvorili veliku zalihu za nastavak kvalifikacija. 

Nakon što je litvanski izbornik jučer objavio s kojim će igračima napasti Hrvatsku, danas je to učinio i Mike Taylor, Amerikanac na klupi Poljske. On će u ovom ciklusu biti lišen usluga četiri iznimno bitna igrača, uključujući najveću zvijezdu Marcina Gortata. 34-godišnji centar Los Angeles Clippersa neće se suprotstaviti Ivici Zupcu i Anti Žižiću, a da stvar bude još bolja po naše centre, otkazao je i gorostasni Przemyslaw Karnowski, koji je prošlu sezonu odradio u dresovima Andorre i Fuenlabrade. 

Osim njih, otkazala su još dvije jako važne karike poljske reprezentacije. Prvi play Lukasz Koszarek također je otkazao naredne dvije utakmice. Radi se o razigravaču Zielone gore, a participirao je u svih šest utakmica dosadašnjeg tijeka kvalifikacija, te je s prosjekom od 5 asistencija po dvoboju uvjerljivo najbolji dodavač u redovima Poljske. Posljednji izostanak je onaj Damiana Kuliga, sjajnog krilnog centra i novog igrača IBB Istanbula, gdje će mu suigrač biti naš Luka Babić. Kulig je prošle dvije sezone odradio u Banvitu, ponajboljem klubu Turske, a njegov izostanak drastično smanjuje poljske opcije pod košem.

Bez obzira na silne izostanke, Poljska i dalje ima jaku momčad, posebno na domaćem terenu. Najveća opasnost prijetit će od zvijezde Lokomotiv Kubana -Mateusza Ponitke, sjajnog Adama Wasczynskog iz unicaje te iskusnog Amerikanca A.J. Slaughtera.

(foto: Reuters)


Tagovi

poljska košarkaška reprezentacijaMarcin Gortat

Ostale Vijesti