Kiyoshi Mio/Action Images
Kiyoshi Mio/Action Images

Počelo je! Curry triple – doubleom nadjačao Lakerse, Netsi bez Kyriea pali kod prvaka uz Giannisovih 32 poena (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 20.10.21. | 08:14

Vratila nam se NBA liga!

Dugo smo to čekali i sad napokon možemo reći – vratila se NBA liga! Kako bi svi oni koji nisu mogli dočekati početak nove sezone bili zadovoljni, čelnici lige su odlučili u prvoj večeri upariti vjerojatno četiri najveća favorita za osvajanje naslova.

Naravno, prvi su na parket izašli Milwaukee Bucksi koji su u svojem domu dočekali Netse. Dobili su Jelenovi prstenje, dvorana je klicala, ali sva ta uvodna ceremonija nije ih nimalo omela u onome što je za njih danas bilo najvažnije, a to je sezonu otvoriti pobjedom. I u tome su uspjeli

Bucksi su svladali Netse rezultatom 127:104, a prvo ime susreta bio je – a tko drugi nego on – Giannis Antetokounmpo koji je skupio 32 poena, 14 skokova, 7 asistencija, 2 blokade i 1 ukradenu loptu u otvarajućoj utakmici sezone. Aktualni MVP odigrao je sjajnu utakmicu, ali jednako tako treba pohvaliti izvedbe Khrisa Middletona koji je skupio 20 poena, 9 skokova i 3 asistencije te Pata Connaughtona s 20 poena, 3 skokova i 2 asistencije.

Domaćin je fantastično otvorio utakmicu te su već nakon prve četvrtine bili u prednosti 37:25, s tim da se njihova prednost do poluvremena malo otopila pa su na predah otišli s +7.

U nastavku, dojam je bio kao da su rutinski odradili posao, a gostima nije pomogao ni izvrsni Kevin Durant (32 poena, 11 skokova, 4 asistencija). Ipak, prvo ime u redovima Netsa bio je maestralni Patty Mills koji je utakmicu započeo na klupi, ali je na kraju trice gađao 7/7 i utakmicu završio s učinkom od 21 poena, 2 skoka i 2 asistencije. Podbacili su Griffin, stater Claxton i Harris, dok je James Harden sve navikao na bolje izvedbe pa je tako njegovih 20 poena, 8 skokova i 8 asistencija večeras bilo premalo.


U drugoj utakmici dana, Lakersi su u svojem Staples Centru ugostili Golden State Warriorse. I baš kao što im ime govori, ratnički su gosti došli do prve pobjede sezone, a naravno je da je njihov komandant bio fenomenalni Steph Curry.

„Igrao sam kao smeće“, rekao je Curry poslije utakmice prilikom davanja prvog intervjua još na parketu, a njegove riječi nema koga nisu nasmijale budući da je večer zaključio triple – double učinkom – 21 poen, 10 skokova, 10 asistencija.

Green je opet odigrao jednu dobru utakmicu na defenzivnoj strani parketa, dok su dva 'iznenađenja' kod GSW-a bili Poole s 20 poena, 2 skoka i 3 asistencije te izvrsni Nemanja Bjelica koji je u konačnici skupio 15 poena, 11 skokova i 4 asistencije.

U utakmici u kojoj se vodstvo promijenilo sedam puta i u kojoj je u pet navrata rezultat bio poravnat na kraju su slavili Warriorsi rezultatom 121:114, a kombiniranih 67 poena LeBrona Jamesa i Anthonyja Davisa ovog puta nije bilo dovoljno.


Spomenuti dvojac bio je najbolji u redovima domaćina, a posebno je dobru utakmicu odigrao Davis (33 poena, 11 skokova, 2 asistencije, 2 blokade i 1 ukradenom loptom) , s tim da je za tri poena ostao na skromnih 20% (1/5)

„MVP nagrada i naslov prvaka s Lakersima. Ništa manje od toga“, rekao je Rajon Rondo poslije utakmice kad je dobio pitanje što očekuje od Anthonyja Davisa ove sezone.

Danas je na rasporedu čak 11 utakmica, a jako zanimljivi ogledi bit će oni Phoenix Sunsa i Denver Nuggetsa te istinski klasik ovog sporta između New York Knicksa i Boston Celticsa u MSG-u.


Tagovi

NBAStephen CurryGiannis AntetokounmpoLos Angeles LakersBrooklyn NetsMilwaukee BucksGolden State Warriors

Ostale Vijesti