Počelo je: Clarkson u Jazzu, peti pick drafta prema Cavsima

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 24.12.19. | 08:50

U Salt Lake Cityju su shvatili da trebaju dodati još pokoji komadić na rosteru kako bi se mogli hrvati s najjačima.

Noćas po hrvatskom vremenu realiziran je prvi trade zimskog NBA prijelaznog roka.

Veoma korisni combo bek Cleveland Cavaliersa, Jordan Clarkson, mijenjan je u Utah Jazz našeg Bojana Bogdanovića.

Zauzvrat u Cavse će Dante Exum, australski razigravač odličnih fizikalija koji, istini za volju, muku muči s ozljedama zadnjih godina i nikako da dosegne svoj puni potencijal, ali isto tako još uvijek ima tek 24 godine. Uz njega je franšiza iz Ohia dobila i dva izbora druge runde drafta 2022. i 2023.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Utah will also send two future second round picks to Cleveland in the trade, sources tell ESPN. <a href="https://t.co/mQBTD8h26k">https://t.co/mQBTD8h26k</a></p>&mdash; Adrian Wojnarowski (@wojespn) <a href="https://twitter.com/wojespn/status/1209262499800981504?ref_src=twsrc%5Etfw">December 24, 2019</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Clarksonu ističe ugovor na još 13.4 milijuna, dok Exum ima dvogodišnji na 19.2 ukupno, a ovaj kadrovski manevar uključuje se u plan Cavsa o rebuildingu. S druge strane, Jazzeri će dobiti pouzdanu, iskusnu opciju na vanjskim pozicijama. Clarkson ove sezone postiže 14.6 poena po utakmici, a imao je season-high prošlog petka protiv Memphisa s 33 koša.

Kako je primijetio Adrian Wojnarowski, ovo je treći put od veljače 2018. da ove dvije organizacije posluju. Prvo u tripartitnom tradeu sa Sacramento Kingsima koji je uključivao Jaeja Crowdera Rodneya Hooda, te poslije toga u studenom kad je u Jazz prešao Kyle Korver za Aleca Burksa i dva izbora druge runde.

 

(foto: Reuters)

 

 


Tagovi

Jordan ClarksonUtah JazzCleveland CavaliersDante ExumNBA tradeovitrade

Ostale Vijesti