Počela ludnica, Clippersima prvi čin bitke za L.A. (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 23.10.19. | 07:31

Ako se po jutru dan poznaje, čekaju nas osmomjesečnii podočnjaci.

Nakon 131 dana čekanja, vratila nam se NBA liga. Posebno dugih, s obzirom da od samog završetka zadnje utakmice finala, nismo uživali u predahu već u najuzbudljivijem prijelaznom roku u dugo vremena.

U najiščekivanijem matchupu cijele lige, Los Angeles Clippersi kao domaćini svladali su Lakerse sa 112:102, u utakmici u kojoj smo vidjeli fantastičnu košarku.

30 koševa, šest skokova i pet asistencija upisao je MVP finala i po mnogima najbolji košarkaš današnjice Kawhi Leonard. 21 je dodao trostruki najbolji šesti igrač lige Lou Williams, a naš Ivica Zubac imao je solidnu rolu sa osam poena i jednim skokom za nešto manje od deset minuta na parketu.

 

 

Kod Lakersa je najistaknutiji bio Danny Green, prošlogodišnji suigrač Leonarda u pohodu na naslov, sa 28 poena uz šut 10/14 i sedam trica. Anthony Davis uknjižio je 25 uz deset skokova, a Lebron James 18, devet skokova i osam asistencija, što znači da je bio na rubu triple-doublea.

 

 

Branitelji naslova Toronto Raptorsi pobjednički su ušli i u ovu sezonu. Posebno inspirirani nakon primanja prstena prvaka (kojem očigledno mogli nisu mogli nazočiti Leonard i Green), svladali su nakon produžetaka jednu od ekipa koja će privlačiti najviše pažnje ove godine, New Orleans Hornetse, sa 130:122 nakon produžetaka.

Fantiastični duo koji je odveo prvake do pobjede bili su Pascal Siakam i Fred VanVleet s po 34 poena, dok je Kyle Lowry dodao 22. Brandon Ingram kod gostiju, koji će dva mjeseca igrati bez prvog picka drafta Ziona Williamsona, ubilježio je 22 koša.

Na minutu i pol do kraja regularnog dijela Josh Hart stavlja tricu koja je goste dovela u vodstvo 115:112, no jedan od junaka prošlog finala VanVleet uzvraća svojom tricom iz kuta za izjednačenje. J.J. Redick pogađa dugu dvicu na 59 sekundi do kraja, a u zadnjih deset sekundi ušlo se sa 117:117 i i napadom za domaćine.

Norman Powell uzeo je loptu u izolacijskom napadu, te uputio šut za tri sa zvukom sirene s nekih devet metara, no šut nije ušao i ušlo se u produžetke. Njega su prvaci priveli kraju u svoju korist 13:5 i slavili.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Los Angeles ClippersNBANew Orleans PelicansToronto Raptors

Ostale Vijesti