Isaiah J. Downing / USA TODAY Sports
Isaiah J. Downing / USA TODAY Sports

Pobjednik koji ne voli gubiti: Jokić udario Paynea i zaradio isključenje

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 14.06.21. | 07:55

MVP regularnog dijela sezone pogubio živce u četvrtom porazu Nuggetsa od Sunsa

Tražili smo košarku, dobili smo incident. Posljednja, četvrta utakmica polufinala doigravanja zapadne konferencije NBA lige, gdje su se sastali Denver Nuggetsi i Phoenix Sunsi, ostat će upamćena po nasilnom nasrtaju MVP-a Nikole Jokića, a sjajna metla, i čisti, 4-0 prolaz u finale zapada za Sunse, ostat će “po strani” do neke nove utakmice.

Bila je u tijeku treća četvrtina, Sunsi su imali 83-75, a Jokić je, nakon nedosuđenog faula, potpuno pogubio kompas i nasilno, u pokušaju da izbije loptu iz njegovih ruku, grubo udario Camerona Paynea u lice. Suci su bili blizu mjesta događaja i odmah isključili MVP-a, a situacija zamalo eskalirala jer se Jokiću u lice unio i Devin Booker.

Srećom, do daljnje tučnjave nije došlo, pa je utakmica nastavljena bez Jokića na terenu. Ekipa iz Colorada je nastavila utakmicu uz rezultatski minus od nekoliko koševa razlike, no slamka spasa na kraju nije stigla. Sunsi su, na krilima Chrisa Paula koji je ubacio 37 poena, dodao 3 skoka i 7 asistencija, uz pomoć šuterski uvijek raspoloženog Bookera (34 poena, 11 asistencija i 4 skoka) stigli do pobjede i finala zapada. Tamo čekaju boljeg iz ogleda Clippers – Jazz. Trenutni rezultat u seriji je 2-1.

S druge strane ždrijeba, na istoku, imamo sjajnu situaciju. Bucksi i Netsi su dogurali do 2-2 u seriji, obje ekipe su upisale po dvije pobjede na svom parketu. Durant i Antetokounmpo predvode svoje suigrače u ovom, za njih dvojicu, šuterskom obračunu s golemim ulogom. Clippersi nakon sjajnog izbacivanja Dallasa osjećaju da mogu daleko, vjerojatno do samog kraja. Čekamo i rasplet za sad neriješene situacije između Philadelphije i Atlante gdje je serija zapela na 2-1. Sve to i puno više, bez MVP-a Jokića. Prava šteta.

Nije grijeh izgubiti, isto tako, nije grijeh niti pogubiti živce, no prava je šteta završiti sezonu uz isključenje. I to sezonu gdje ste proglašeni najkorisnijim igračem.


Tagovi

NBANikola JokićCameron PayneDenver NuggetsPhoenix Sunsplayoffincident

Ostale Vijesti