Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Po Hezonju bi mogli poslati avion za dvoboj sa Šveđanima, moguće da se priključi i Simon

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 22.02.22. | 15:28

Tajnik HKS-a Joke Vranković: Male su šanse da Mario dođe, 90 posto je vjerojatno da je ovo kadar s kojim će Mulaomerović ići na Švedsku

Glavna priča s press konferencije košarkaške reprezentacije uoči kvalifikacijskog okršaja sa Švedskom za SP bio je slučaj Marija Hezonje. Odnosno može li košarkaš Uniksa iz Kazanja biti na raspolaganju izborniku Damiru Mulaomeroviću za prvu utakmicu za Švedskom koja se u petak od 18.30 igra u Draženovom domu. Tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza Josip Vranković nije suviše optimističan što se toga tiče. Vranković ističe da je 90 posto vjerojatnost da će Mulaomerović s trenutnim kadrom na Šveđane.

Stvar je u tome da Hezonja s Uniksom gostuje u Vitoriji kod Baskonije Nevena Spahije u okviru Eurolige u četvrtak od 20.30 sati, pa bi odmah nakon toga morao krenuti za Zagreb, te odmah uskočiti u redove reprezentacije. No ipak postoji mala šansa da se tako nešto i dogodi, možda Hezonja uspije uloviti čarter let za Hrvatsku pa da „iz aviona” dođe na utakmicu. S obzirom u kakvoj je formi Dubrovčanin, koji će, usput rečeno, baš na dan utakmice proslaviti 27. rođendan, bio bi najbolji poklon Mulaomeroviću i njegovim bi dolaskom akcije Hrvatske itekako porasle. Za drugu utakmicu Hezonja vjerojatno otpada jer Uniks mora odigrati zaostalu utakmicu VTB lige, no dobra je vijest, a što je i potvrdio Vranković, da bi za ogled u Norrköpingu Efesov Kruno Simon mogao biti ovdje.

A znana je stvar da Hrvatskoj u dva dvoboja sa Šveđanima trebaju pobjede - domaćeg protiv Slovenije i gostujućeg kod Finske, Hrvatskoj nasušno trebaju pobjede. Svjestan je toga i Mulaomerović.

„Prve dvije utakmice otišle su na suparničku stranu, a obje su bile na jednu-dvije lopte. Ali, ja se ne bih vraćao na utakmice koja su iza nas. Vjerujem u ove momke, sada smo dobili i nešto više iskustva, i vjerujem da ćemo pobijediti. Najvažnije je da mi budemo na gornjoj granici naših mogućnosti, a moja je zadaća da ja momčad na to psihološki i pripremim“, ističe Mula.

Ono o čemu također svi u Savezu razmišljaju, kao i reprezentativci, jest publika u Draženovom domu. Prema trenutnim mjerama u dvoranu može ući 20 posto gledatelja s obzirom na ukupni kapacitet, što bi značilo da će biti moguće u dvoranu pustiti oko tisuću navijača.

Mulaomerović je na drugom treningu na raspolaganju imao 15 igrača: Gnjidić, Rogić, Smajlagić, Filipović, Krušlin, Badžim, M. Drežnjak, Marčinković, I. Ramljak, Rudan, Šakić, Zubčić, Matković, Branković i Bundović. Od njih će trojica otpasti uoči Šveđana, a dođe li i Hezonja, onda će izborniku biti teže odrediti kome će podijeliti 12 dresova.

„Već po okupljanju, ovih 15 momaka pokazalo je svojim pristupom i ponašanjem, da su prava momčad. I s obzirom na atmosferu u sastavu meni će najteže biti odrediti 12 momaka za utakmicu.“


Piše: Petar Zobec

 


Tagovi

Damir MulaomerovićMario HezonjaKrunoslav SimonHKS

Ostale Vijesti