Mark J. Rebilas/USA TODAY Sports
Mark J. Rebilas/USA TODAY Sports

Paul i Booker preko Netsa do 11. uzastopne pobjede, GSW bez cijele prve petorke iznenadio Spurse (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 02.02.22. | 08:29

Nastavila se kriza Miamija, a Nola je iznenadila Detroit.

Sedam utakmica odigrano je sinoć na NBA parketima. Utakmica koja je označena 'glavnom' bila je ona između Sunsa i Netsa u kojoj je na kraju domaći sastav slavio rezultatom 121:111.

Gotovo tokom cijelog susreta su Sunsi bili bolja momčad. Na predah su otišli s +7, samo je drugu četvrtinu bolji bio gostujući sastav, a najveća prednost koju su Sunsi imali bila je +14. Klupa gostiju bila je raspoložena, ubacili su 35 poena što je za 11 više od one domaćina, ali što im to vrijedi kad Sunsi imaju dvojac Booker – Paul koji se zainatio i odlučio ove sezone ponoviti lanjski uspjeh, ali i otići korak naprijed.

Sunsi su tranutno na omjeru 41-9, a to je ujedno i najbolji omjer u ovoj fazi sezone u povijesti franšize.

Kad pričamo o individualnim ostvarenjima jučer, kod gostiju je prvo ime bio Kyrie Irving s 26 poena, 4 skoka i 3 asistencije uz šut iz igre 10/20, dok je odmah iza njega bio James Harden s 22 poena, 5 skokova i 10 asistencija. Griffin je sjajno ušao s klupe, dogurao je do 17 poena, 6 skokova i 2 asistencije, ali ostatak momčadi je potpuno podbacio. Nadalje, nije bilo ponajboljeg košarkaša današnjice, Kevina Duranta, a to se svakako osjetilo na igri gostiju.

Kod domaćina, već spomenuti i toliko puta opjevani dvojac Paul – Booker opet je bio na razini zadatka. 'Floor general' je imao 20 poena, 4 skoka i 14 asistencija, dok je Booker dogurao do 35 poena, 6 skokova i 2 asistencije, a iz igre je šutirao 13/23. Sjajnu utakmicu odigrao je i Mikal Bridges koji je na kraju došao do 27 poena, 8 skokova, 4 asistencije i 2 ukradene lopte uz šut iz igre 10/14.

Od ostalih utakmica svakako je najveće iznenađenje bilo slavlje GSW-a protiv Spursa, s tim da Steve Kerr na raspolaganju nije imao cijelu prvu petorku! Curry, Thompson, Wiggins, Green, Wiseman – svi su bili 'out'! Ipak, Ratnici su opravdali nadimak te su na kraju uspjeli doći do pobjede protiv Popovichevog San Antonia.

Poole je bio prvi strijelac (ali i potrošač) momčadi, dogurao je do 31 poena, jako je dobar bio i Looney koji je za 22 minute upisao double-double učinak, a odlučan je bio Moody koji je došao do 20 poena uz tricu 6/10.

Kod domaćina su šestorica igrača bila dvoznamenkasta, a najbolji je bio Murray s 27 poena, 9 skokova i 9 asistencija.

„Naši veterani koji danas nisu igrali su bili jako uzbuđeni zbog ove pobjede“, rekao je Kerr nakon pobjede te dodao:

„Ovo je velika i uistinu sjajna pobjeda za nas“

Poole je zabio tricu 17.9 sekundi prije kraja s kojom su Warriorsi došli od prednosti.

„Znao sam da će zabiti“, rekao je rookie GSW-a Jonathan Kuminga, koji je protiv Spursa zabio 19 poena, pa dodao:

„Promašio je prvu, a veliki igrači onda ne promašuju drugu“, zaključio je.


NBA, 2.veljače

Detroit – NO Pelicans 101:111

Milvaukee – Washington 112:98

Toronto – Miami 110:106

Chicago – Orlando 126:115

Minnesota – Denver 130:115

SA Spurs – GSW 120:124

Phoenix – Brooklyn 121:111


Tagovi

Devin BookerChris PaulBrooklyn NetsPhoenix SunsGolden State WarriorsSan Antonio SpursNBA

Ostale Vijesti