Troy Taormina-USA TODAY Sports
Troy Taormina-USA TODAY Sports

Ozbiljan hendikep za Francuze, Wembanyama propušta Svjetsko prvenstvo

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 26.06.23. | 11:14

Ljeto će iskoristiti kako bi se što bolje pripremio za NBA izazove.

Prvi pick ovoljetnog NBA drafta – Victor Wembanyama – neće se staviti na raspolaganje francuskoj reprezentaciji za nadolazeće Svjetsko prvenstvo koje se igra u Filipinima, Indoneziji i Japanu. Njegov plan za ovo ljeto uključuje rad u SAD-u, prvenstveno na fizičkom aspektu. Wembanyama je s 19 godina još uvijek fizički preslab za NBA ligu jer na 226 centimetara visine ima tek 95 kilograma, stoga ga San Antonio Spursi žele izbrusiti tijekom ljeta kako bi što spremniji dočekao jesen i početak svoje rookie sezone.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Odluka je to koju francuski navijači možda neće dočekati s oduševljenjem, ali je i logična. Wembanyama se tek treba priviknuti na zahtjevan ritam koji nosi duga NBA sezona i 82 utakmice u regularnom dijelu sezone. S obzirom na to da je ove sezone odigrao 62 utakmice za francuskog doprvaka Metropolitans, pritom igravši čak 32 minute u prosjeku, spojiti dva reprezentativna ljeta bilo bi previše za mladića koji je u siječnju ove godine napunio tek 19 godina.

“U smislu razvoja i zdravlja, sudjelovanje na Mundobasketu ne bi bilo realno ni pametno. Nadam se da će ljudi razumjeti. I ja sam frustriran. Francuska reprezentacija mi je i dalje centralna tema i želim da sa njom osvojim koliko god je moguće trofeja. Ali, ovo je neophodna žrtva”, rekla je nova zvijezda San Antonio Spursa.

Ovako, fokus Wembanyame, ali i francuske košarke, bit će na Olimpijskim igrama sljedeće godine u Parizu. Dakako, to ne znači da selekcija pod vodstvom Vincenta Colleta na Mundobasket odlazi bez ambicija, no glavni cilj je, ipak, uzeti medalju u svojem dvorištu. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Victor WembanyamaMundobasketSvjetsko prvenstvo u košarciFrancuska košarkaška reprezentacija

Ostale Vijesti