Brad Penner-USA TODAY Sports
Brad Penner-USA TODAY Sports

Osveta je jelo koje se servira hladno, Dinwiddie sa zvukom sirene srušio Netse! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 5min | čet. 17.03.22. | 08:36

Svi su očekivali da će Dončić uzeti zadnji šut, Netsi su ga duplirali, iskočio je i Durant, a nekadašnji igrač Netsa stajao je sam na vrhu reketa. Lopta mu je došla ravno u ruke, a onda…

Čak 12 utakmica sinoć je bilo na rasporedu u NBA ligi, ali ona između Brooklyn Netsa i Dallas Mavericksa svakako je bila najzanimljivija. Iako su tokom većeg dijela utakmice gosti bili u podređenoj poziciji, sjajnom četvrtom četvrtinom vratili su se u igru i na kraju imali šut za pobjedu. Pet sekundi prije kraja rezultat na semaforu bio je 111:110, Dončić je imao loptu u svojim rukama te je cijela dvorana, baš kao i svi gledatelji koji su ogled pratili putem malih ekrana, očekivala da će slovenski playmaker uzeti posljednji šut. U toliko navrata je bio uspješan pa stoga nema smisla da dodaje u situacijama zbog kojih je danas tu gdje je. Svi su to znali, Netsi su bili spremni na njega, odigrali su dobru obranu, Durant je iskočio i krenuo u dupliranje, na vrhu reketa ostao je sam Spencer Dinwiddie, Dončić mu je dodao loptu, a iako je nekadašnji igrač Netsa mogao proslijediti dodavanje u kut, on se odlučio na udarac koji je na kraju sa zvukom sirene bio uspješan.

Dončić je odigrao sjajnu utakmicu, dogurao je do 37 poena, 9 skokova i 9 asistencija uz šut iz igre 14/26, dok je najbolji kod domaćina bio Kevin Durant s 23 poena, 6 skokova i 10 asistencija. No, prvo ime susreta je Spencer Dinwiddie, igrač koji jednako kvalitetno može igrati na mjestu playmakera i bek šutera i koji je prije osam godina stigao u ligu kao osmi izbor druge runde NBA drafta. Bio je prvo dvije godine u Detroitu, zatim je pet godina nosio dres Netsa, a prije nego što je u nedavnom trejdu stigao u Dallas je nosio dres Wizardsa.

„Isto kao u Bostonu. To je to!“, kratko je rekao Dončić za svojeg novog 'partnera u zločinu'. Porzingis i Luka si nisu kliknuli, ali zato konekcija Spencera Dinwiddiea i slovenskog velemajstora zasad djeluje sjajno.

„Kad pogledam ovu zadnju akciju, osjećam žaljenje. Tko zna što bi se dogodilo da nisam išao iskakati na Luku. Dakle, sad mi je krivo što nisam donio drugačiju odluku, ali što je tu je“, rekao je poslije utakmice Kevin Durnat.

Od ostalih utakmica valja istaknuti odličnu, rođendansku partiju Joela Embiida (35 poena, 17 skokova i 5 asistencija) u teško izborenoj pobjedi protiv Clevelanda u gostima. Na kraju je na semaforu bilo 114:118, a Cavsima nije pomoglo ni to što su u svojim redovima imali šest dvoznamenkastih igrača.

U sudaru dvaju nadolazećih zvijezda ove lige, LaMelo Ball je nadigrao Traea Younga. Ball je imao 22 poena i 11 asistencija uz šut iz igre 7/16, dok je Young imao 9 poena i 15 asistencija uz šut iz igre 3/12. Hornetsi su na kraju u svojem Spectrum Centru slavili rezultatom 116:106, a LaVar Ball večeras se sigurno – po tko zna koji put – opet derao 'jesam vam rekao'!

Nastavila se i kriminalna serija Lakersa koji očito ne mogu ništa kad nema Davisa i kad LeBron ne odluči sam zabiti 50 poena i na svojim leđima odvesti momčad do pobjede. Westbrook igra bez ikakvog samopouzdanja, Melo igra puno previše nego što bi njegova rola to zahtijevala, a Monk, Reves i pogotovo Howard danas su izgledali kao da su 'zalutali' u ovu ligu. Minnesota je na kraju slavila rezultatom 124:104, a najbolji kod domaćina bili su Towns sa 30 poena i Edwards s 27. Isto tako, treba spomenuti i Beverlyja, jednog od najboljih obrambenih igrača lige koji je uništio Westbrooka, a u jednom trenutku su ga kamere ulovile kako se dere 'on je smeće' pritom misleći na playmakera Lakersa. Baverly, koji je inače veliki prijatelj Ivice Zubca, je susret zaključio s 18 poena, 6 skokova, 1 asistencijom i 3 blokade.

Spomenimo za kraj kako je Ivica Zubac bio loš u domaćem porazu njegovih Clippersa od Toronta (100:103), te je u poraz svoje momčadi ugradio 2 poena, 7 skokova i 2 asistencije, s tim da je na terenu proveo 17 minuta. Bojan Bogdanović nije igrao u domaćem slavlju njegovog Jazza nad Bullsima (125:110), a prvo ime te utakmice bio je Spida Mitchell s 37 poena.

NBA, 17. ožujka

Charlotte – Atlanta 116:106

Cleveland – Philadelphia 114:118

Washington – Denver 109:127

Brooklyn – Dallas 111:113

NY Knicks – Portland 128:98

Houston – Phoenix 112:129

Minnesota – LA Lakers 124:104

SA Spurs – OKC 122:120

Utah Jazz – Chicago Bulls 125:110

GSW – Boston 88:110

Sacramento – Milwaukee 126:135

LA Clippers – Toronto 100:103


Tagovi

Spencer DinwiddieLuka DončićKevin DurantBrooklyn NetsDallasDallas MavericksNBA

Ostale Vijesti