Okafor: Pitam se jesam li stvarno dio 76ersa

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 12.10.17. | 14:34

Okafor misli kako nije dio popularnog Procesa.

Stigao je u ligu kao treći pick drafta 2015. godine koji je između ostalog iznjedrio Kristapsa Porzingisa, Karl Anthony Townsa i D'Angela Russela. U prvoj sezoni u klubu odradio je 53 utakmice i prosječno ubacivao 17,5 poena uz sedam skokova i više od 50 posto šuta. To je za rookiea odličan rezultat, ali prošla mu je sezona pokazala gdje će biti sve dok je u 76ersima.

Da se Joel Embiid nije ozlijedio i morao na operaciju Okafor ne bi upisao 33 starta prije nego li je 'ugašen' zbog ozljede koljena, a i sam je u intervjuu za SB nation potvrdio kako se osjeća razočarano trenutno situacijom jer kao treći izbor drafta nije uspio izboriti mjesto za sebe u prve dvije godine profesionalne karijere.

˝Nisam siguran jesam li još u ovom timu. Jesam li ja stvarno dio procesa? Jesam li ja stvarno dio ove kulture? Zato su momci na društvenim mrežama, a ja sam ipak u mraku. Idem na momčadske evente, smijem se, slikam se s djecom i ekipom, ali još se uvijek pitam, jesam li ja dio ove momčadi?˝ - otkrio je kako se osjeća kao zamjena za Joela Embiida.

Okafor se vrlo vjerojatno nadao kako bi upravo on mogao otići iz momčadi kada su 76ersi išli u 'trade' za nekog svoja dva rezervna centra. Na kraju je u Dallas otišao Nerlens Noel koji je rekao da nije igrač za osam minuta, a Okafor je ostao. Ipak, ponavlja se ista priča. Embiid je ključna figura cijele priče oko 76ersa, nositelj franšize i o njemu ovisi jako puno toga. Očito je kako on opet nije potpuno zdrav, kako će opet propuštati back-to-back susrete, imat će smanjenu minutažu, a u toj priči 76ersi se okreću Okaforu koji je zamjena za glavnu zvijezdu, i to prilično solidna zamjena. Zaslužuje više, zna to i on sam.

˝Ponekad pomislim kako bi mi dobro došao svježi start. Biti u nekoj drugoj momčadi, novom okruženju, novim suigračima. Razmišljam o tome često i mislim da bi mi to jako dobro došlo˝ - priznaje Okafor.

U svom tom blještavilu oko Embiida, Simmonsa i Fultza, svjetla pozornice su jako daleko od Okafora koji se osjeća zapostavljeno. Phila u svlačionici ima igrača koji je nezadovoljan, nesretan i ne osjeća se kao dio momčadi, a upravo bi o njemu moglo ovisiti dost toga jer Embiid barem u prvoj polovici sezone neće biti spreman za najveće napore, a nitko ne može garantirati za drugu polovicu.

Na koncu, Okafor ne kontrolira svoju sudbinu s obzirom da mu ugovor ističe tek 2019. godine pa je osuđen na još dvije sezone u momčadi. Jedina mu je opcija da pokuša iznuditi 'trade', poznat je po teškom karakteru, no nekako je teško vjerovati u takav rasplet, barem ove sezone.

Phila nikad nije bila zainteresirana za startanje Embiida i Okafora, upitno je može li to uopće funkcionirati, a s dolaskom Bena Simmonsa to više nije ni opcija. Ovakve izjave neće mu pomoći da se izvuče iz Phile, no odlučio je da njegova budućnost nije u ovoj franšizi, jednostavno nije takav karakter. 

(Foto: Action Images)


Tagovi

Jahlil Okafor

Ostale Vijesti