Odbio Golden State pa u novom klubu dobio otkaz nakon samo tri utakmice

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 08.01.19. | 09:49

Ovom liku treba čestitati.

Patrick McCaw je ispisao jednu od najzanimljivijih priča ove NBA sezone. Nije ovaj 23-godišnjak odigrao ništa specijalno zbog čega bi ga morali isticati, ali je situacija s njegovim ugovor i raspletom oko istog uistinu nevjerojatna.

McCaw je, naime, prve dvije sezone odigrao u Golden Stateu, a iako nije imao spektakularne brojke (4 poena, 1,4 skoka i 1,4 asistencije u prošloj sezoni), Warriorsi su ga željeli zadržati na rosteru. No, on je ovog ljeta bio u statusu ograničenog slobodnog igrača te nije prihvatio takozvanu kvalifikacijsku ponudu za ovu sezonu na koju je Golden State imao pravo. Očekivao je McCaw da bi negdje drugo mogao dobiti bolji ugovor, ali ponuda nije bilo sve do prije desetak dana.

Tada je NBA ligom odjeknula činjenica da je McCaw potpisao dvogodišnji ugovor s Clevelandom vrijedan 6 milijuna dolara kojeg je, doduše, Golden State mogao izjednačiti. Oni to nisu napravili jer su iznad salary capa pa bi taj ugovor za njih bio višestruko skuplji te je McCaw i službeno postao igrač Cavaliersa, Ali se tamo zadržao jako kratko.

Odigrao je McCaw samo 3 utakmice za svoj drugi klub u karijeri, a za 17,7 minuta igre postizao je 1,7 poena te hvatao 1 skok po utakmici. I onda ga je jučer Cleveland otpustio. Naime, njegov ugovor od 6 milijuna dolara nije bio garantiran, a upravo je 7. siječnja bio datum kada je on trebao postati garantiran. Tako je McCaw za svoje igre u Cavsima zaradio točno 323.529 dolara, a sada je opet slobodan igrač.

No, ne bi trebalo proći dugo da on pronađe novi klub. Zbog njegovih odličnih obrambenih partija dosta je klubova zainteresirano za njega, a u NBA ligi se priča i kako bi ga opet mogli potpisati Cavaliersi koji to mogu napraviti, ali to bi mogli biti pogubno za njih pošto dio ljudi oko najjače košarkaške lige na svijetu predlaže da se cijeli ovaj posao oko McCawa pomno ispita.

Naime, u cijeloj priči postoji sumnja kako je Cleveland namjerno ponudio ovakav ugovor McCawu kako ga Golden State ne bi matchirao, a da su u startu planirali otpustiti igrača čim im se zato pruži prilika. Na taj način bi McCaw postao neograničeni slobodni igrač, odnosno mogao bi pregovarati s bilo kojim klubom oko bilo kojeg iznosa. Iako nije ništa ilegalno, ako bi se dokazalo da su Cavsi svjesno išli u cijeli ovaj posao, onda bi se na neki način radilo o prevari te bi Cleveland mogao dobiti žestoku kaznu.

U međuvremenu će McCaw, čim očisti waivere, potpisati za neki novi klub. A mogao je cijeli zbrku izbjeći i odraditi još jednu godinu u Golden Stateu. Igrao bi više nego što je do sada igrao, zaradio bi više-manje isto, a na kraju bi se vjerojatno mogao pohvaliti još jednim prstenom. Ima ih, doduše, već dva, ali tri je još uvijek više od dva.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Patrick McCaw

Ostale Vijesti