Očekivali su više – ovih 10 igrača trebaju tražiti trade, među njima su i dva Hrvata

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 06.11.18. | 12:48

Velik dio njih je igrao važnu ulogu u ranijim sezonama.

NBA sezona je počela prije dva tjedna, a iako je pred nama još mnoštvo zanimljivih utakmica, već sada se mogu vidjeti neki trendovi u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu. Tako je već sada jasno tko su igrači koji nisu dobili šansu koju su očekivali na početku sezone te bi za njih bilo najbolje da promjene klubove. Mi smo sastavili popis od 10 igrača za koje očekujemo da brzo budu tradeani.

Kenneth Faried (Brooklyn Nets)

Nekada je 'Manimal' bio jedan od najuzbudljivijih igrača NBA lige. No, kao i svi igrači koji svoje igre baziraju na fizikalijama, tako je i on ostao bez svoje igre kad je prestao biti dominantan, pogotovo u skokovima. Denver je jedva čekao da ga pošalje u Brooklyn, a Netsi ga praktično uopće ne koriste. Igrao je tek u 4 utakmice, prosječno 4,5 minuta, a iako nitko ne može bazirati igru na njemu kao što je to bio slučaj kada je bio blizu double-double prosjeku, ipak bi možda netko mogao posegnuti za njim. Ugovor mu istječe na ljeto, a ove sezone će zaraditi 13,7 milijuna dolara.

Frank Kaminsky (Charlotte Hornets)

Kaminsky je prije tri godine bio 9. pick drafta, a sada ne može imati više od 5,5 minuta u dresu Charlotte. I to ne svaku utakmicu. Trebao je biti stretch četvorka, postotak za tricu mu lani i nije bio loš (38%), ali u konceptu novog trenera Jamesa Borrege za njega nema mjesta. Ugovor mu istječe sljedeće godine, a Hornetsi imaju pravu na qualifying offer za sljedeću sezonu.

Robin Lopez (Chicago Bulls)

Uoči sezone se očekivalo da će Lopez brzo ispasti iz startne postave Bullsa, ali se nije očekivalo da će rookie Wendell Carter Jr. tako brzo pokazati da je spreman za NBA ligu. Lopez je samim time pao u drugi plan, s klupe trener Fred Hoiberg koristio Cristiana Felicija, a Lopez bi mogao pomoći nekom izazivaču u pohodu na što bolji rezultat. Ugovor mu istječe ovog ljeta, zaradit će 14,3 milijuna dolara.

Miloš Teodosić (Los Angeles Clippers)

Srpski playmaker nije u prvom planu Doca Riversa ove sezone. Činjenica je da Teodosić ipak ima kakvu-takvu minutažu, trenutno je na 11,3 minute po utakmici, ali on definitivno s 31 godinom nije materijal za trećeg playmakera momčadi. Trade u neku momčad u kojoj bi bio druga opcija na 'jedinici' bi mu itekako dobro došao.

Marcin Gortat (Los Angeles Clippers)

Marcin Gortat je u Clipperse došao ovog ljeta kao zamjena za DeAndrea Jordana, ali Doc Rivers nije bio zadovoljan njegovim igrama pa je u posljednjim utakmicama startao Boban Marjanović. Kako Montrezl Harrell odlično izgleda kao zamjena s klupe, onda Poljaku ostane samo da ode u neku novu sredinu.

Ivica Zubac (Los Angeles Lakers)

Očekivali smo da će Zubac dobiti malo više prilika, ali LeBronov 'Shotime' nije zamišljen kao poligon za odgoj mladih centara. Lakersi su angažirali Tysona Chandlera koji bi trebao pokupiti sve Zupčeve minute, a našem reprezentativcu bi bilo najbolje da ode u neki klub gdje bi se mogao iskazati kao odlična back-up opcija.

Dragan Bender (Phoenix Suns)

Očekivali smo napredak Bendera u ovoj sezoni, ali već u Ljetnoj ligi, gdje nije bio dominantan, je bilo jasno da 4. pick od prije dvije godine nije opravdao svoje očekivanja. Sunsi nisu pokupili njegovu opciju za sljedeću godinu, a nadamo se da bi hrvatski reprezentativac mogao u nekom novom klubu pokazati da nije bez razloga u NBA ligi.

Skal Labissiere (Sacramento Kings)

Sacramento je sezonu počeo jako dobro, a ceh je novim rotacijama platio Skal Labissiere. Ovaj 22-godišnjak nije loše izgledao u svoje prve dvije NBA sezone, ali Kingsi su minute na poziciji 'četvorke' namijenili Nemanji Bjelici i Marvinu Bagleyju, a Labissiere nije dovoljno kompotentan da adekvatno pokrije 'peticu'. Skal ima garantirani ugovor na još dvije sezone, ali kako je riječ o rookie ugovoru, iznosi nisu veliki.

Zach Randolph (Sacramento Kings)

37-godišni veteran uopće nije u momčadi Kingsa čija mu je uprava još prije početka sezone najavila kako ga neće previše koristiti. Zach mirno uzima ček po ček, a ove će godine zaraditi ukupno 11,6 milijuna dolara. Lani je bio čisto solidan (14,5 poena, 6,7 skokova) i možda bi mogao pomoći nekom izazivaču u rotaciji na nekih 10-ak minuta.

Thabo Sefolosha (Utah Jazz)

Švicarac je lani imao problema s ozljedama, a ove sezone je van rotacije Jazza. Iako ima 34 godine, još uvijek bi svojim obrambenim sposobnostima mogao pomoći na bočnim pozicijama. Ugovor Sefoloshi istječe ove godine, a zaradit će 5,25 milijuna dolara.

 (Foto: Reuters)


Tagovi

Thabo SefoloshaZach RandolphSkal LabissiereDragan BenderIvica ZubacMarcin GortatMiloš TeodosićRobin LopezFrank KaminskyKenneth Fariedizdvajamo

Ostale Vijesti