Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Očajna Cibona u drugom poluvremenu zabila tek 21 koš, Mornar na krilima Mihailovića do glatke pobjede

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 03.01.22. | 16:09

Iako su na prvenstvenoj tablici ove dvije momčadi jedna do druge, to na terenu i nije baš tako izgledalo.

U krajnje čudnom i nekošarkaškom terminu, gosti iz Bara slavili su u Zagrebu i svladali Cibonu rezultatom 65:82 u 14. kolu ABA lige. Bio je to sudar dvaju momčadi koje su do današnje utakmice imale identičan omjer pobjeda i poraza, da bi ovim slavljem u Zagrebu Mornar sad postao sedma momčad lige s šest pobjeda i osam poraza, dok je Cibona na osmom mjestu s pobjedom manje i porazom više.

Od samog početka bilo je jasno u kojem će smjeru ići utakmica. Nakon prve četvrtine Mornar je vodio osam razlike, da bi se onda u drugoj četvrtini Vukovi malo vratili, ali opet nedovoljno da bi na predah otišli s prednošću. Nakon prvog poluvremena rezultat je bio 44:48, da bi onda u nastavku gosti dodali u 'brzinu više' i gotovo pa rutinski došli do pobjede protiv Cibone.

Vukovi kao da su se ispucali u prvom poluvremenu te su u nastavku ukupno postigli tek 21 koš. Usporedbe radi, najbolji strijelac gostiju bio je Mihailović s 19 poena što znači da je on zabio tek dva poena manje od svih igrača Cibone u drugom poluvremenu.

U redovima domaćina najefikasniji bio je Lovro Gnjidić s 14 poena, a u današnje porazu od Bara dodao je još dva skoka i četiri asistencije za 20 minuta provedenih na parketu. Podsjetimo, ovog ljeta se intenzivno pisalo o tome da će Gnjidić postati novim igračem Mornara, ali on je u konačnici ipak ostao u Cibonu.

U današnjoj utakmici presudnim se pokazao šut za tri poena. Cibona je od 30 pokušaja tek osam puta bila precizna (26.7%), dok su gosti od 22 pokušaja u njih 11 bili uspješni (50%). U posljednjih pet međusobnih ogleda, ne uključujući ovaj, Mornar je pet puta slavio protiv Vukova, a Cibona je posljednju pobjedu protiv Mornara upisala prije više od tri godine kad su početkom studenog u Draženovom domu slavili rezultatom 84:73.

Spomenimo za kraj kako sljedeći ogled u ABA ligi Cibona ima 9. siječnja kad ih očekuje gostovanje protiv Mege Mozzart, dok dan ranije Mornar na domaćem terenu dočekuje slovensku Krku.



Tagovi

Mornar BarCibonaABA liga

Ostale Vijesti