Mark J. Rebilas/USA TODAY Sports
Mark J. Rebilas/USA TODAY Sports

Novi porazi Netsa i Lakersa, Minnesota šokirala Bucksa, Barnes sa zvukom sirene za pobjedu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 28.10.21. | 09:31

Young se upisao u povijesne knjige Hawksa, a Clippersi su postigli tek 79 koševa protiv Cavsa.

Večer iznenađenja u NBA ligi. Odigrano je čak 10 utakmica, a malo je onih koji će reći da nisu iznenađeni konačnim rezultatima nekih utakmica.

Prije svega, aktualni prvak je na domaćem parketu poražen od Minnesota Timberwolves rezultaom 108:113. Giannis je zabio 40, tome dodao još 16 skokova i 7 asistencija, ali fenomenalna izvedba Russella (29 poena, 5 skokova, 6 asistencija), Townsa (25 poena, 3 skoka i 5 asistencija) i Edwardsa (25 poena, 7 skokova, 3 asistencije) bilo je dovoljno da gosti sve iznenade i popularni Forum napuste s pobjedom.

Bucksima je ovo drugi poraz u sezoni, ali očito je da im nešto u igri Timberwolvesa ne odgovara jer je momčad iz Minnesote u posljednjih pet utakmica čak četiri puta slavila protiv Bucksa.

Sinoć su poraze upisali Lakersi, Celticsi i Netsi, a poslije poraza od Miamija na domaćem parketu (93:106) Kevin Durant je iskreno rekao:

„Stvarno nam nedostaje Kyrie Irving. Uostalom, vidite sve i sami.“


Na kraju se ispostavilo da je najzanimljivija utakmica dana bila ona između Phoenixa i Sacraementa. Gosti su slavili tricom sa zvukom sirene, a heroj je bio Harrison Barnes kojem je to bila druga trica na utakmici i 22 poen. Čak šestorica igrača Kingsa bila su dvocifrena, Barnes i Hield zabili su preko 20, a do pobjede protiv lanjskog finalista došli su bez Bagleyja (koji je očito otpisan) i Tristana Thompsona koji nije igrao odlukom trenera.

Katastrofalnu utakmicu odigrao je Chris Paul (1/10 šut iz igre) koji je na kraju skupio tek šest poena, šest skokova i osam asistencija, dok su Ayton i Booker kombinirano dogurali do 51 poena. Na njihovu žalost, to im nije bilo dovoljno…

Zanimljivo je bilo i na susretu LA Clippersa i Cleveland Cavaliersa. Preciznije, utakmica sama po sebi nije bila pretjerano atraktivna i zanimljiva, ali ono što je mnoge iznenadilo je to da je domaći sastav postigao tek 79 koševa na utakmici. George je bio na 6/20 iz igre, Batum na 6/14, a Jackson na 6/15 pa je tako nešto više bilo teško za očekivati. Ivica Zubac odradio je 24:30 minuta, skupio 11 poena, 4 skoka, 1 asistenciju i 1 blokadu, ali Sexton i Rubio su kod gostiju bili jako raspoloženi te se to na kraju pokazalo presudnim.

Spomenimo kako je Atlanta u gostima kod Nole slavila rezultatom 99:102. Očekivano, najbolji kod gostiju bio je Trae Young, a nakon što je sinoć dogurao do 31 poena, postao je najbrži igrač u povijesti franšize koji je došao do pet tisuća koševa za Atlantu. Double – double učinak imao je i John Collins koji je utakmicu završio sa 16 poena i 12 skokova. Kod domaćeg sastava najbolji je bio Ingram koji je imao 20 poena, 8 skokova i 4 asistencije, a malu pomoć imao u Grahamu koji je dogurao do 21 poena, 5 skokova i 6 asistencija.

NBA, 28. listopada

Orlando Magic - Charlotte Hornets 111:120

Boston Celtics - Washington Wizards 107:116

Brooklyn Nets - Miami Heat 93:106

New Orleans Pelicans - Atlanta Hawks 99:102

Toronto Raptors - Indiana Pacers 118:100

Milwaukee Bucks - Minnesota Timberwolves

OKC – LA Lakers 123:115

Phoenix Suns - Sacramento Kings 107:110

Portland Trail Blazers - Memphis Grizzlies 116:96

LA Clippers – Cleveland Cavaliers 79:92


Tagovi

NBABrooklyn NetsLos Angeles LakersMilwaukee BucksMinnesota TimberwolvesHarrison BarnesTrae Young

Ostale Vijesti