Nezaustavljivi Davis srušio Jazz, triple-double Jokića, Embiid i Harris bolji od Spursa (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 04.08.20. | 09:22

Gledali smo šest utakmica NBA lige, a Lakersi su osiguralu "jedinicu" na Zapadu.

Sinoć smo gledali šest utakmice NBA lige, a krećemo od onih „najsvježijih“.

Fantastični Anthony Davis predvodio je Lakerse do pobjede nad Utah Jazzom rezultatom 116-108. Odlični centar momčadi iz Los Angelesa ubacio je 42 poena uz 12 skokova, četiri asistencije, tri ukradene lopte i jednu blokadu. Pogodio četiri od osam izbačenih trica i tako bio prvo ime susreta, dok ga je LeBron James pratio sa 22 poena, devet asista i osam skokova.

Kod poraženih Jazzera najefikasniji je bio Donovan Mitchell sa 33 poena, dok je Conley zabio 24 poena.

U jednako uzbudljivoj utakmici Philadelphia je svladala San Antonio rezultatom 132-130.

Sixerse su do pobjede vodili Joel Embiid sa 27 poena, devet skokova i pet asist, dok je Tobias Harris zabio dva poena manje uz šest skokova i četiri asistencije.

Spurse su predvodili DeMar DeRozan sa 30 poena, dok je Rudy Gay postigao 24 poena.

New Orleans je pobijedio Memphis rezultatom 109-99.

Pelicanse je do pobjede predvodio dvojac Zion Williamson i Brandon Ingram – prvi sa 23 ubačena poena, drugi s poenom više, a Favors je bio dominantan po obručem s 13 skokova.

Kod poraženih Grizzliesa najefikasniji je bio Jaren Jackson Jr. sa 22 poena, dok je double-double učinak upisao Jonas Valančiunas sa 13 poena i isto toliko skokova.

Denver je na krilima fantastičnih Michaela Portera Jr. i Nikole Jokića svladao Oklahomu rezultatom 121-113. Porter Jr. je upisao double-double učinak sa 37 poena i 12 skokova, dok je fenomenalni „Joker“ sa triple-doubleom uništio Thunder. Srpski centar je zabilježio 30 poena, 12 skokova i deset asistencija.

Oklahomu su predvodili Shai Gilgeous-Alexander sa 24 poena i Chris Paul s poenom manje.

U preostalim utakmicama izdvajamo nastup T.J Warrena koji je ubacio 34 poena uz 11 skokova, četiri asistencije i toliko blokada uz tri ukradene lopte u pobjedi Indiane nad Washingtonom (111-100).

Toronto je sa 107-103 pobijedio Miami, a najbolji kod još uvijek aktualnih prvaka bio je Fred VanVleet sa 36 poena, dok je Heat predvodio Goran Dragič sa 25 ubačenih poena.

 (Foto: USA TODAY Sports)


Tagovi

Tobias HarrisJoel EmbiidNikola JokićAnthony Davis

Ostale Vijesti