Nevjerojatan rookie dvojac: Simmons kao Magic Johnson, Mitchell kao Sabonis

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 22.04.18. | 13:47

Dostigli su ostvarenja legendi NBA lige.

>Tko će biti rookie godine? Između ova dva igrača jednostavno nema pogrešnog odgovora

Ben Simmons je triple-double mašina, zbog visine ima prednost protiv svakoga, brz je poput munje, ima strašan ulaz pod koš, a kao razigravač je jedan od najboljih u NBA ligi i vidi sve. Način na koji igra je oku ugodan i nema nikakve sumnje da je Simmons prava stvar. Nakon sjajne regularne sezone Simmons je noćas u pobjedi nad Miamijem za 3-1 upisao svoj prvi playoff triple-double sa 17 poena, 13 skokova i 10 asistencija kojima je dodao i četiri ukradene lopte.

Pridružio se tako velikanima jer kao novaci u ligi u playoffu su triple-doublw ostvarivali samo Tom Gola 1964. godine, Jerry Lucas 1970. godine i neponovljivi Magic Johnson 1980. i to čak pet puta. Simmons je ušao u lijepo društvo, a to ništa ne čudi jer je strašan igrač, a njegova Phila je pred polufinalom Istoka.

 

 

Donovan Mitchell noćas je zabio 22 poena u pobjedi svojih Jazzera protiv Oklahome za vodstvo od 2-1 u seriji, a on je postao prvi novak nakon 1990. godine koji je u svoje prve dvije playoff utakmice postigao kombinirao 55+ poena. Ujedno je postao i prvi igrač nakon Arvydasa Sabonisa koji je postigao 25+ poena u obje prve playoff utakmice. On je to učinio 1996. godine.

Dakle, NBA već odavno nije imao ovakva dva novaka koji su već u prvoj sezoni na razini neponovljivih velikana i bit će zanimljivo vidjeti koji će od njih dvojice ponijeti titulu za rookieja godine. Mi se ne možemo odlučiti.

 

 

(Foto: Action Images)

 


Tagovi

Ben SimmonsDonovan Mitchell

Ostale Vijesti