Neviđena ciglana Donovana Mitchella: Promašio šuteva kao cijela momčad zajedno, a nijednom nije asistirao

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 17.11.18. | 18:26

Bacao je cigle na sve strane.

Međutim, odigrao je utakmicu kakvu liga na pamti čak 49 godina i to u negativnom kontekstu. Njegov Jazz rano je upao u zaostatak, prvu su trećinu odigrali grozno i Mitchell je počeo forsirati šuteve. Uzeo ih je čak 35, da 35, a postigao je 31 poen. Pogodio je 13 od tih 35 šuteva, dakle 22 puta je promašio. Uz to, uzeo je čak 11 šuteva iza linije za tri poena i pogodio samo jednu.

Uz sve to imao je nijednu asistenciju, baš ni jednu što mu inače nije karakteristično jer ima ulogu sekundarnog kreatora Utah pokraj Ricky Rubija. Svi ostali starteri Jazza uzeli su kombinirano 35 šuteva baš kao i Mitchell koji je tek drugi nakon 20 godina kojem je tu uspjelo. Ni jedan igrač nije zabio manje poena s toliko šuteva još od 1969. i Elvina Hayesa koji je zabio 28 poena iz čak 40 pokušaja.

Uzeo je Mitchell čak polovicu svih trica koje je Jazz lansirao prema košu 76ersa, a ukupno je promašio šuteva više nego Favors, Gobert, Rubio, Ingles, Crowder, O'Neale, Sefolosha i Burks zajedno. To govori sve o tome kakvu je utakmicu odigrao mladić koji je prošle sezone veliku borbu vodio za nagradu novaka godine koja je na kraju otišla u ruke Bena Simmonsa.

Ipak, suigrači mu nisu to previše zamjerili i nisu imali frustrirane komentare na njegovu igru koja ove sezone i nije baš na nivou iz prošle, no očekuje se da se stabilizira, pogotovo što se šutiranja tiče.

(Foto: Action Images)

 


Tagovi

Donovan Mitchell

Ostale Vijesti