undefined
undefined

Nesuđeni hrvatski reprezentativac karijeru nastavlja na Portoriku

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 26.10.20. | 08:53

Košarkaški putoholičar skoro je navukao hrvatski dres.

Bivši igrač nekad zagrebačke Cedevite David Stockton nastavit će karijeru na Portoriku u dresu momčadi Mets de Guaynabo, javlja Sportando.

Negdje sredinom 2016. kada je nosio dres hrvatskog kluba pričalo se o mogućnosti da zaigra za hrvatsku reprezentaciju. Njegov slavni otac, veliki John Stockton, oženio je Hrvaticu porijeklom što ujedno znači da David ima hrvatske korijene.

No do situacije u kojoj je na koncu obukao hrvatski dres nikad nije došlo, iako je on sâm imao tu želju a Hrvatska kao zemlja mu se jako svidjela u kratkom roku.


U Zagrebu se nije zadržao dugo, a nakon što ga je napustio, igrao je nba Novom Zelandu, u G-ligi za Sacramento Kingse i Reno Bighornse (momčad koja se danas, zanimljivo, nalazi u gradu igračevu imenjaku i zove se Stockton Kings), kratko u Utah Jazzu po uzoru na oca Johna, te u njemačkoj EasyCredit BBL ligi u dresu Bayreutha. Tijekom 2019. uzeli su ga Los Angeles Lakersi i odmah poslali u razvojnu momčad.

Ukupno je odigrao šest NBA utakmica, po tri za Kingse i Jazz te ostvario ukupan prosjek od tri poena i jedne i pol asistencije za prosječno sedam minuta po susretu.


Tagovi

David StocktonCedevitakošarkaški transferiHrvatska košarkaška reprezentacijaNBASacramento KingsLos Angeles LakersUtah Jazz

Ostale Vijesti