Neočekivani junak - u prvih 6 utakmica zabio ukupno 3 poena, a jučer ga LeBron proglasio igračem utakmice

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 30.04.18. | 09:50

Zbog ovakvih stvari volimo doigravanje i sustav na 4 pobjede.

Cleveland je uspio u sedmoj utakmici pobijediti Indianu te tako izboriti polufinale Istočne konferencije u kojem ga čeka Toronto. Cavaliersi su sinoć pobijedili Pacerse rezultatom 105:101, a još jednom je sve svoje umijeće pokazao LeBron James. On je utakmicu završio s 45 poena, 9 skokova, 7 asistencija i 4 ukradene lopte, ali 'Kralj' je i u prethodnim utakmicama imao sjajan učinak, ali Cleveland nije mogao do pobjede. Ovaj put je dobio podršku i to pomalo iznenađujuću.

Kevin Love je zabio 14 poena uključujući nekoliko važnih trica, JR Smith je ubacio 11 poena i odigrao dobru obranu na Victoru Oladipu, ali prava pomoć LeBronu bili su Tristan Thompson i George Hill.

Thompson je ubacio 15 poena uz sjajan šut 5/6, a puno važnija je bila njegova pomoć u ofenzivnom skoku. Završio je Tristan utakmicu s 10 skokova od čega 5 ofenzivnih, a veliku je pomoć svojoj momčadi ovaj centar dao i u postavljanju blokova, odnosno pick'n'roll igri te obrambenom postavljanju. Definitivno je bio drugi igrač Clevelanda u sinoćnjoj pobjedi, a zanimljivo je da je prije sedme utakmice u cijeloj seriji odigrao ukupno 23 minute. U prvih 5 utakmica igrao je ukupno 9 minuta i to samo u dvije utakmice jer u tri nije ni ulazio u igru, a onda je u šestoj imao solidnu minutažu te je natjerao trenera Tyronna Luea da ga sinoć stavi u početnu postavu. I to mu se isplatilo – Thompson je u prethodnih šest utakmica protiv Indiane ukupno imao 3 poena i 5 skokova, a jučer je, kako smo rekli ubacio 15 poena i imao 10 skokova u 35 minzta igre.

„Sretan sam zbog njega. On je s nama dugo vremena i sve je prošao s nama, dobro i zlo. Nije lako uskočiti u ovakvu utakmicu i odigrati na ovakav način“, komentirao je Lue Thompsonovu igru nakon utakmice.

Drugi junak utakmice bio je George Hill. On je prethodne tri utakmice propustio zbog ozljede, a bio je upitan i za sinoćnji nastup. Prve dvije četvrtine je presjedio na klupi, a onda ga je Lue ubacio igru u trećoj četvrtini. Cleveland je prije toga imao problema s organizacijom igre, ali i s obranom jer je LeBron James čuvao playmakera Darrena Collisona koji je koristio taj missmatch i odigrao sjajnu utakmicu. No, ulaskom Hilla sve se promijenio. Ritam Clevelandovih napada je postao bolji, a on je svojom mirnoćom donio LeBronu dodatnu opciju u napadu. Nije Hill zabio previše, 11 poena, i to 9 s linije slobodnih bacanja, te dodao 6 skokova i 3 asistencije, ali je omogućio 'Kralju' da predahne na klupi jer je upravo ovaj 31-godišnji playmaker kontrolirao utakmicu dok je LeBron nakratko izašao s terena.

„Bio je jako agresivan, a to nam je trebalo. On i Tristan Thompson su bili naši igrači utakmice“, rekao je LeBron James nakon utakmice.

I nije se šalio, ni pretjerivao. 'Kralj' zna da bi bez njih dvojice danas vjerojatno pričali o njegovom prvom ispadanju u prvom krugu playoffa u karijeri. Ovako rasprava ide u pravcu toga koji će matchupovi biti važni u seriji s Torontom. Thompson i Hill su pokazali da su spremni pomoći.

(Foto: Action Images)


Tagovi

George HillTristan Thompson

Ostale Vijesti