NBA potvrdio! LeBronov krucijalni blok na Oladipu bio je nelegalan, lopta je ranije udarila u tablu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 27.04.18. | 09:31

Pacersi su trebali povesti tri sekunde prije kraja utakmice.

Nakon što je rezultat u prve četiri utakmice serije bio 2:2, Cavaliersi su na domaćem terenu poveli 3:2 u susretu koji je imao totalnu egal završnicu. Tri sekunde prije kraja susreta kod rezultata 95:95 Victor Oladipo krenuo je u prodor i polaganje, no njegov je pokušaj blokirao LeBron James.

Suci tada nisu baš ništa sudili ni gledali snimku, a Oladipo je nakon utakmice odmah rekao kako se radilo o 'goaltendingu' bez ikakve dileme. LeBron je naravno rekao da je blok bio sasvim čist, ali ipak nije i to čisto nije. Jasno se vidi na priloženoj snimci da lopta prije bloka udara u tablu, a tek je onda Lebron blokira. 

Napad kasnije s istekom vremena LeBron je pogodio za pobjedu svoje momčadi 98:95, a Pacersima noćas preostaje šansa da na domaćem terenu izbore sedmu utakmicu ove napete serije.

Dakle, da su suci odradili svoj posao Oladipo bi doveo Pacerse u vodstvo 97:95 i tako stavio ipak veći pritisak na zadnji šut iako nitko ne može tvrditi da James ne bi opet tako pogodio. ˝Pokušao sam položiti loptu, udarila je u tablu, a onda ju je blokirao. Bio je goaltending. Ovo je sranje, napravimo sve da se vratimo u utakmicu, to polaganje je bilo ključno˝ - rekao je Victor Oladipo nakon utamice, ali s njim se naravno nije složio LeBron.

˝Naravno da ne mislim da je bio goaltending. Uvijek pokušavam to napraviti na utakmicama, napravio je dobar potez, cimnuo me, ali iskoristio sam svoju povratnu brzinu i blokirao ga˝.

Što god igrači rekli suci su napravili pogrešku, značajnu pogrešku u krucijalnom razdoblju utakmice, grešku koja je utjecala na tijek utakmice, ali sada je gotovo. Pacersi večeras na domaćem terenu imaju novu šansu, a tečajeve na taj susret pronađite OVDJE.

 

 

(Foto: You tube screenshot)

 


Tagovi

Victor OladipoLeBron James

Ostale Vijesti