Action images
Action images

Nastavak NBA ludila: Clippersi novce od Harrella dali Ibaki, Melo ostaje, Knicksi i Celticsi doveli centra...

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 22.11.20. | 09:04

Loše vijesti za Darija Šarića.

Još jedan zanimljiv dan na tržnici slobodnih igrača.

Nakon što smo jučer saznali kako prošlosezonski najbolji šesti igrač lige Montrezl Harrell karijeru nastavlja u gradskom rivalu Lakersima te da je 'opčinjen pickovima' Sam Prestie trejdao Stevena Adamsa iz OKC-a, proteklih 24 sata također nije bilo nimalo dosadno.

Prije svega, valja naglasiti kako je Rajon Rondo, prošlogodišnji šampion s LAL-om, potpisao dvogodišnji ugovor s Atlantom vrijedan 15 milijuna dolara.

Rondo će biti mentor jednom od najboljih mladih playmakera u ligi, Trae Youngu, a budući da spomenuti mladić nikako nema problema sa šutom, dok na asistencijama svatko uvijek ima mjesta za napredak, dolazak Ronda za njega će biti kao naručen.

Posljednji posao jučerašnjeg dana bio je onaj Sergea Ibake, izvrsnog krilnog centra koji je igrao jako važnu rolu u OKC-u i pogotovo u Torontu s kojim je i osovojio naslov prvaka. Ibaka i Kawhi Leonard su jako dobri prijatelji van terena, još bolje surađuju na njemu, a 31-godišnjak rodom iz Konga koji je jedno vrijeme igrao pod španjolskom zastavom dobio je 19 milijuna dolara za dvije godine. Isti novac koji Harrell ima od Lakersa!

Zanimljivo je bilo i simpatizerima Bostona.

Nakon što su ostali bez Gordona Haywarda koji je potpisao četverogodišnji ugovor s Hornetsima koji mu garantira ogromnih 120 milijuna dolara, u klub su stigli zahvalni centar Tristan Thompson i zahvalni playmaker Jeff Teague.

Thompson je s Cavsima osvojio naslov prvaka, Teague je bivši All-star (2015.) te su ova dva potpisa itekako bitna pojačanja za Brada Stevensa.

Narlens Noel potpisao je za svoj četvrti klub u karijeri. Nakon 76ersa, Mavericksa i OKC-a, nekadašnji peti pick 'onog ludog drafta' na kojem je kao prvi izbor izabran Anthony Bennett, a kao 15. Giannis Antetokounmpo, potpisao je jednogodišnji ugovor s Knicksima koji su za njega izvdojili pet milijuna dolara. Malen je to novac, pogotovo ako znamo što je Nole odbio unazad tri godine kad je bio neizmjerno pohlepan.

Valja spomenuti kako su Lakersi osigurali 40 milijuna dolara kako bi naredne tri naredne sezone imali u svojoj svlačionici Caldwell-Popea.

Iako se spominjao u kontekstu mogućeg potpisa za Boston, Paul Millsap je baš kao i KCP ostao vjeran svojem klubu te je potpisao novi jednogodišnji ugovor težak 10 milijuna dolara s Denverom. Jokić je sigurno zadovoljan...

Phoenix, nakon što je doveden Chris Paul, dodatno osnažuju svoj roster. Novi igrač kluba je Jae Crowder koji je potpisao trogodišnji ugovor vrijedan 30 milijuna dolara. Mnogima je ovo jako drago za čuti, dok svima u Hrvatskoj baš i nije. Naravno, tu se referiramo na situaciju oko Darija Šarića koji je izjavio kako bi volio ostati u Sunsima, ali novi ugovor još nije potpisao...

Za kraj, ali ova informacija je sve samo ne najmanje bitna, valja dodati kako je legendarni Carmelo Anthony potpisao novi jednogodišnji ugovor s Portlandom. Svojevremeno najbolji igrač Denvera i Knicksa ostaje u ligi još najmanje godinu dana, a nema nikakve sumnje da će mnogi tu vijest prihvatiti s velikim oduševljenjem.




Tagovi

free agencyNBA free agencyNBANBA tradeoviCarmelo AnthonyRajon RondoMontrezl HarrellSerge IbakaTristan Thompson

Ostale Vijesti