Nakon dvije godine F4 Eurolige ponovno u Beogradu?

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 01.05.20. | 00:08

Bartomeu je suzio izbor na tri grada.

Već se neko vrijeme špekulira s opcijom organiziranja ad hoc turnira koji će odlučiti pobjednika Eurolige.

''Žonglira'' se s nekoliko država, a čak je trener najbolje europske momčadi ove sezoni Anadolu Efesa, Turčin Ergin Ataman spominjao i Hrvatsku. Bilo kako bilo, gotovo je sigurno da će to biti neka država manje pogođena pandemijom koronavirusa, barem u odnosu na države Europe u kojima je ona uzela najveći zamah.

Final Four je trebao biti održan u Kölnu od 22. do 24. svibnja, no s obzirom na pandemiju jasno je da od toga neće biti ništa kako je planirano. U svrhu organiziranja manjeg turnira koji bi odlučio ovogodišnjeg pobjednika spominju se litavski Kaunas, grčka Atena, ali i glavni grad susjedne nam Srbije, Beograd.

Razmatra se raspoloživost najvećih dvorana u ovim gradovima kroz srpanj kada bi se utakmice igrale, ako bi se postigli uvjeti i uspostavio sigurnosni protokol za njihovo odvijanje. Euroliga će najvjerojatnije čekati zadnji trenutak da donese ovu odluku, a rok je jasno postavljen na 24. svibnja.

Dobije li srpska prijestolnica organizaciju, to znači da će se čak drugi put u tri godine u njoj odlučivati o osvajaču Eurolige, s obzirom da je u Štark Areni s Lukom Dončičem na čelu madridski Real postao prvakom 2018.

Zadnje utakmice odigranje su 6. ožujka u sklopu 28. kola, a vodeći je upravo Anadolu Efes našeg Krune Simona s omjerom 24-4.

 

 

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Final FourEuroligaJosep Maria BartomeuŠtark ArenaReal MadridAnadolu EfesKrunoslav SimonLuka Dončić

Ostale Vijesti