Cary Edmondson-USA TODAY Sports
Cary Edmondson-USA TODAY Sports

Najbolji šuter NBA lige u utrci s vremenom: Ozlijeđeni Curry u 'lovu' na doigravanje (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 17.03.22. | 18:22

Golden Stateu nikako da konačno svane - nakon što su dobili moralni boost u vidu povratka Klaya Thompsona ove sezone, Warriorsi su prvo na duže vrijeme ostali bez Draymonda Greena (nedavno se vratio na parket), a sada su ostali bez Stepha Curryja

Golden Stateu nikako da konačno svane. Nakon što su dobili moralni boost u vidu povratka Klaya Thompsona ove sezone, Warriorsi su prvo na duže vrijeme ostali bez Draymonda Greena (nedavno se vratio na parket), a sada su ostali bez Stepha Curryja. Najbolji šuter u povijesti NBA lige je prije nekoliko dana otpuhao 34 svjećice s rođendanske torte i igra ponajbolju košarku karijere. Ove sezone uprosječuje 25,5 poena uz 6,3 asistencije te 5,2 skoka po utakmici. I Curry je jedan od glavnih razloga zašto Warriorsi drže treće mjesto Zapadne konferencije s omjerom do 47 pobjeda i 23 poraza. No sada će playmaker Warriorsa ispasti iz ritma zbog ozljede ligamenata lijevog gležnja. U utakmici protiv Boston Celticsa, koju su Warriorsi izgubili rezultatom 110:88, Curry se našao u borbi za loptu s inače agresivnim Marcusom Smartom koji mu je nesmotreno sletio na nogu nakon čega se Steph s grčem na licu primio za ozlijeđeni gležanj. Pokušao je istrčati kontru, ali je ubrzo shvatio da mu bolovi to ne dopuštaju. Nakon toga ga Steve Kerr više nije ubacivao u igru u drugom dijelu susreta. Osim toga, trener Warriorsa je nakon što je vidio Smartovo bacanje prema Curryju, održao bukvicu košarkašu Celticsa, poručivši mu kako se to ne radi.

A uvijek dobro informirani NBA novinar Adrian Wojnarowski doznaje kako tek superstaru Golden Statea tek slijede dodatni pregledi, ali i da u klubu vlada optimizam kako bi se Curry mogao vratiti treniranju sredinom travnja, dakle, bit će spreman zaigrati u doigravanju, ali pitanje je u kojoj fazi.

Neće ga, međutim, biti u ostatku osnovnog dijela sezona, točnije u posljednjih 12 utakmica u kojima Thompson i društvo žele obraniti treću poziciju uoči playoffa i to ispred Utah Jazza Bojana Bogdanovića.


Tagovi

NBAStephen CurryGolden State WarriorsKlay ThompsonSteve KerrDraymond Green

Ostale Vijesti