Ivica Čavka/KK Split
Ivica Čavka/KK Split

Može li itko zaustaviti Zadrane na putu do novog trofeja?

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 16.02.24. | 14:00

Danas su na rasporedu polufinala Kupa Krešimira Ćosića

Iako je na papiru to djelovalo kao šetnja parkom, za Cibonu je ogled četvrtfinala Kupa Krešimira Ćosića bio sve samo ne kamilica. Jer, znana je stvar, da trener Vukova Dino Repeša smije koristiti samo šestoricu seniora zbog blokade HKS-a koja je i dalje na snazi, stoga i ogled protiv vodećeg drugoligaša Kvarnera 2010 je bio ozbiljna prepreka za Zagrepčane.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Riječani su itekako bili ravnopravni u prvom poluvremenu, budući da su gubili s tek četiri poena razlike (31-35). No veću neizvjesnosti u finišu utakmice, riječki sastav propustio je po izlasku na parket nakon 'velikog odmora'. Cibona je u tom periodu odradila ključnu seriju 20-4 nakon koje je susret postao jednosmjerna ulica, a košarkaši Kvarnera 2010 se više nisu znali vratiti u rezultatski egal. Na koncu je to bila i uvjerljiva pobjeda Vukova rezultatom 82-67.

Ponovno je povukao kapetan Krešo Radovčić koji je ubacio 28 poena, uz sedam skokova i 4 asista, dok je Ivan Perasović zabio 20 koševa i imao sedam skokova, dok je Riječane predvodio Toni Jelenković s 27 koševa.

„Jedino s čim danas možemo biti zadovoljni je pobjeda i plasman u polufinale. Igra nije bila dobra, od samog starta nismo imali onu potrebnu energiju, ne znam što je tome uzrok. Nismo bili dobri u obrani, nije bilo agresivnosti, u napadu smo bili spori i bezidejni. U drugom poluvremenu smo bili čvršći i agresivniji u obrani i tada smo napravili tu razliku. Na kraju i prevelika i nezaslužena rezultatska razlika, s obzirom na našu igru“, rekao je Bariša Krasić koji predstavkja momčad u domaćim natjecanjima.

A u polufinale će Vukovi na Dubravu (17.00) koja je svladala Vrijednosnice Osijek sa 87-70 i koja je u statusu debelog autsajdera u ovom okršaju.

U nešto manje autsajderskoj ulozi je, pak, Cedevita Junior koja je u nadigrala KK Dinamo u pomalo čudnoj utakmici u kojoj je momčad s Velesajma nagrabila veliku prednost na startu, da bi ju kasnije Dinamo gotovo sasvim 'pojeo', ali ne i prožvakao.

Cedevita Junior će na noge Zadru (20.00) koji je odradio veliki posao u četvrtfinalu u kojem je nadigrao domaći Split i tako mu izbio priliku da pred svojom publikom stigne do trofeja.

„Teška utakmica na domaćem terenu izuzetno kvalitetnog protivnika. Znali smo da će biti teško, da će biti borba na svaku loptu. Do posljednje dvije-tri minute sve je bilo otvoreno, ovaj put je otišlo na našu stranu. Zahvaljujem navijačima što su došli u ovako velikom broju. Sada treba pažljivo s emocijama, moramo se odmoriti i pripremiti za sljedećeg protivnika“, rekao je strateg Zadra Danijel Jusup nakon pobjede nad Splitom.

Zadrani su trenutno su prvi favoriti natjecanja, sve miriši na finale protiv Cibone koja bi, ako do takvog okršaja uistinu dođe, mogla biti poprilično iscijeđena zbog gotovo nepostojeće rotacije i manjka odmora u zgusnutom rasporedu. Stoga je pitanje, može li itko zaustaviti Zadrane na putu do novog trofeja?

Prije svega, međutim, i Cibona i Zadar danas moraju potvrditi svoje uloge kako bi bezecirali novo finale i novu priliku za punjenje trofejnih tribina. Ovog puta na splitskim Gripama.



Tagovi

Kup Krešimira ĆosićaCibonaKK ZadarKK DubravaKK Cedevita Junior

Ostale Vijesti