Dusko Jaramaz/PIXSELL
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Mozart na velikom platnu: Petrović će dobiti biografski film!

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 04.12.21. | 11:47

Vijesti prenosi američki Variety, svlavni košarkaški genijalac napokon će dobiti zvjezdani tretman kakav i zaslužuje

Napokon.

Toliko poznata, toliko voljena i toliko bolna priča nevjerojatnog života Dražena Petrovića napokon će biti uprizorena u obliku igranog filma domaće produkcije. Kako prenosi pouzdani Variety, Danilo Šerbedžija je najavio kako je u tijeku priprema za snimanje filma koji neće biti “samo još jedan sportski film već drama koja će se baviti fenomenom Draženovog borbenog duha i karakterom koji je bio “veći od života”. Danilo dodaje kako će se pozabaviti i životom izvan parketa, onim koji je, baš kao i svakom čovjeku, bio prožet životnim poteškoćama.

Odabir glumaca je u tijeku, film trenutno nosi radni naziv “Viša Sila – Priča o Draženu Petroviću", scenarij potpisuje Ivan Turković Krnjak, dok su za produkciju zaduženi Ljubo Zdjelarević i Ivor Šiber. Kako tvrde, veliki broj košarkaških veličina je odalo počast našem Mozartu pa tako spominju da je veliki LeBron James nazvao Petrovića najboljim internacionalnim košarkašem svih vremena, dok je Michael Jordan pak rekao “užitak je bilo igrati protiv Dražena, i da bi svaki put u duelu bio žestok i agresivan, bez trunke nervoze.”

Film će se snimati u Hrvatskoj, Njemačkoj i SAD-u tijekom iduće godine, a premijera je planirana za 2023. godinu, ravno na tridesetu godišnjicu Draženove smrti.

Nakon tretman kakav zaslužuje. Draženov košarkaški značaj valja promovirati, nisu slučajno najveći sa parketa spominjali Dražena u kontekstu superlativa..


Tagovi

Dražen Petrovićfilm

Ostale Vijesti