Rob Gray-USA TODAY Sports
Rob Gray-USA TODAY Sports

Monstruozni Davis razbio Wizardse, Šarić odigrao najbolju utakmicu u sezoni, trice je gađao 80 posto!

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 05.12.22. | 07:53

Popularni Šiši je imao samo dva promašaja iz igre, bio je starter protiv Spursa i sigurno opravdao povjerenje Montyja Williamsa, dok je Bogdanović ponovno bio jedan od najboljih pojedinaca Pistonsa.

Krećemo u novi radni tjedan, ali prije svega 'bacamo oko' na zbivanja u NBA ligi. Najviše u oko upada pobjeda Phoenix Sunsa u AT&T Centru u San Antoniju gdje su Spurse ostavili na visokih -38. Šestorica igrača u redovima Sunsa bila su dvocifrena, a jedan od njih bio je i starter u današnjem ogledu, Dario Šarić.

Hrvatski reprezentativac odigrao je najbolju utakmicu sezone. Iz igre je gađao 6/8, a za tri poena sjajnih 4/5, što u prijevodu znači da je bio na 80 posto preciznosti. Šarić je na terenu proveo nešto manje od 22 minute, skupio je još tri skoka i dvije asistencije te je ova utakmica svojevrsna nada da ćemo ga ponovo viđati sve više na terenu u dresu Sunsa i da ova sezona nije njegov oproštaj od NBA lige. Podsjetimo, Šarić je bio 'out' cijelu prošlu sezonu, a ljetos nije uspio izboriti mjesto u početnoj postavi Sunsa. No, kako Williams sinoć nije mogao računati na Crowdera, C. Johnsona, Chrisa Paula i Torreyja Craiga, Šarić je dobio priliku biti starter te je pritom dokazao kako on nije zaboravio igrati košarku i kako zaslužuje puno veću ulogu u momčadi nego u prvom dijelu ove sezone.

Phoenix je slavio rezultatom 133:95, a valja naglasiti kako je kod domaćina najbolji bio Keldon Johnson. Inače, Spursi su posljednja momčad Zapadne konferencije, trenutno su na omjeru 6-12, a pomalo nestvarno zvuči da im je poraz od Sunsa bio 11. uzastopni! Posljednji put Spursi su slavili 12. studenog kad su bili bolji od Milwaukee Bucksa.

Detroit na domaćem parketu nije uspio svladati Memphis (112:122) kod kojih je opet uvjerljivo najbolji pojedinac bio Ja Morant s 33 poena, 5 skokova i 10 asistencija. Napadački najraspoloženiji kod domaćina bio je Bey koji je skupio 24 poena, 6 skokova i 7 asistencija, dok je Bojan Bogdanović skupio veoma dobrih 18 poena (pogotovo jer je iz igre gađao 4/8) te po jedan skok, asistenciju i ukradenu loptu.

Pistonsi ostaju na predzadnjem mjestu Istočne konferencije (6-19), dok je Memphis treća momčad Zapadne konferencije (14-9).

Za kraj, nipošto se ne smije zaboraviti istaknuti monstruozna utakmica Anthonyja Davisa koji je praktički sam razbio Wizardse. Domaćin je skupio 119 poena, gosti iz Los Angelesa 130, s tim da je njih čak 55 djelo jednog od 10 najboljih košarkaša današnjice. Lonnie Walker IV zaustavio se na brojci 20, LeBron James skupio je 29 poena, 8 skokova i 6 asistencija, dok je Anthony Davis bio senzacionalan te je za 38 minuta skupio 55 poena (šut iz igre 22/30, za tri poena 2/3), 17 skokova (tri napadačka), 1 asistenciju i 3 blokade.

„Nakon pobjede protiv Bucksa nismo si smjeli dozvoliti nikakvo opuštanje. Naša momčad je jako fokusirana. Igramo jako dobro na obje strane parketa, mislim da šaljemo dobru poruku na van“, rekao je poslije utakmice Davis koji posljednje vrijeme igrao 'kao stari Davis'.

„Kad se priča o MVP tituli i aktualnom poretku, Anthony mora biti dio razgovora i tamo negdje gore na vrhu“, dodao je, u prolazu, 'rječiti' Pat Beverley.

NBA, 5. prosinca

NO Pelicans – Denver 121:106

SA Spurs – Phoenix 95:133

Brooklyn – Boston 92:103

Detroit – Memphis 112:122

NY Knicks – Cleveland 92:81

Sacramento – Chicago 110:101

Washington – LA Lakers 119:130

Portland – Indiana 116:100


Tagovi

Dario ŠarićAnthony DavisPhoenix SunsLos Angeles Lakers

Ostale Vijesti