Ken Blaze/USA TODAY Sports
Ken Blaze/USA TODAY Sports

Mitchell i Babo zajedno riješili neugodne Cavse, Houston ima problem, ali on nije Ingram (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 06.12.21. | 10:32

Nije bilo puno utakmica, ali one su bile i više nego zanimljive.

Na parketima NBA lige jučer smo uživali u četiri utakmice. Prva, ona igrana za europsko tržište, počela je u 21:30 sati, a nakon sjajnog početka Cavsa, momčad Utah Jazza je na kraju ipak uspjela slaviti rezultatom 108:109 u Clevelandu pred nešto više od 18 tisuća domaćih navijača.

Bila je to jedna od boljih utakmica ove sezone u NBA ligi. Ricky Rubio proživljava 'drugu mladost' u dresu Cavsa, baš je on bio predvodnik momčadi koju je ne tako davno dvojac James – Irving odveo do naslova prvaka, ali na kraju se ipak ispriječio Rudy Gobert koji je s nekoliko sjajnih defenzivnih reakcija još jednom dokazao da nije bez veze jedan od najboljih obrambenih igrača lige.

Gosti iz grada u kojem su Hrvati jako cijenjeni su zabili čak 20 trica na susretu, a za to im je trebalo 48 pokušaja. Imaju najbolji napad lige, uz naravno Golden State, pa tako ovi brojevi ne čude.

Spida Mitchell je samo nakon prve 24 minute imao 18 poena i 5 asistencija, a pored njega je najviše koševa na utakmici za goste postigao kapetan Hrvatske Bojan Bogdanović. Babo se na kraju zaustavio na 16 poena (šut iz igre skromnih 6/14), a tome je nadodao još i 3 skoka, 3 asistencije i 1 ukradenu loptu.

Kod domaćina, sjajan je na početku utakmice bio Allen, ali je ipak prvo ime utakmice bio Garland koji je na kraju skupio 31 poen, 4 skoka i 5 asistencija.

Od ostalih utakmica svakako je najzanimljivija bila ona između Houstona i Nole. Prije dva tjedna, Silas se budio ne znajući hoće li i na počinak kao trener Rocketsa, njegova je momčad imala tek jednu pobjedu otkako je počela sezona, ali sad je Houston skupio čak šest pobjeda zaredom. Jedna od njih bila je i ova otprije nekoliko sati u kojoj su na domaćem parketu svladali Nolu predvođenu sjajnim Ingramom rezultatom 118:108.


Ziona i dalje nema, a u Noli su poprilično nezadovoljni što se bliži Božić. Purica i mlinci, Zion će tome teško odoljeti, a igrač oko kojeg se stvorio hype kao svojevremeno oko LeBrona Jamesa ove sezone nije odigrao ni jedne jedine utakmice. Razlog? Predebeo je. Doduše, to nije službeno objašnjenje, ali je činjenično…

Ingram je imao 40 poena, 5 skokova i 4 asistencije, ali je domaći sastav, u kojem su svaki po 23 ubacili Gordon i Wood, na kraju zasluženo slavio. Kod gostiju je dobar bio Valanciunas koji je nedavno odigrao utakmicu karijere, ali danas isto nije ponovio te se morao zadovoljiti sa 17 poena, 10 skokova i 3 asistencije.


Za kraj, spomenimo i relativno lagano izbornu pobjedu Toronta protiv Washingtona rezultatom 102:90. Wizardsi su u prvoj četvrtini zabili 12 poena, a na poluvremenu su na kraju bili 21 koš u minusu. Na kraju je ovaj rezultat za njih prihvatljiv, a najzaslužniji za ovako glatku pobjedu Raptorsa bio je Pascal Siakam s 31 poenom, 6 skokova i 3 asistencije. Osim Siakama, u pobjedi Charlottea u State Farm Areni u Atlanti dominirao je Bridges koji je na kraju skupio 32 poena, 4 skoka i 4 asistencije. Kod domaćina je bio najbolji Collins s 31 poenom i 12 skokova, ali gosti su ipak slavili rezultatom 127:130. Bila je to tijesna utakmica, na kraju je druga četvrtina bila presudna, a iako su bili bolji u posljednjih 12 minuta, Atlanta na kraju nije mogla do nove pobjede. Prva zvijezda momčadi Trae Young zaustavila se na 25 poena, 4 skoka i 15 asistencija.

NBA, 6. prosinca

Cleveland – Utah 108:109

Atlanta – Charlotte 127:130

Toronto – Washington 102:90

Houston – NO Pelicans 118:108


Tagovi

Brandon IngramHouston RocketsDonovan MitchellBojan BogdanovićUtah Jazz

Ostale Vijesti