Brad Rempel-USA TODAY
Brad Rempel-USA TODAY

Medo pojeo vuka - Memphis nakon velike borbe protiv Minnesote u polufinalu Zapada (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 30.04.22. | 08:28

Grizzliesi će u idućoj rundi na Golden State Warriorse

Medo je ipak pojeo vuka – Memphis je u tijesnoj završnici slomio otpor Minnesote i ovjerio polufinalni okršaj Zapadne konkurencije protiv Golden Statea. Memphisu je trebalo šest utakmica da prođu Karla Anthonyja Townsa i društvo, koje je pružilo dosta velik otpor u prvoj rundi doigravanja. 

Do pobjede su Grizzliese vodili Dillon Brooks i Desmond Bane s po 23 koša svaki, a Jaren Jackson Jr. je dodao 18 poena i 14 skokova, dok je Brandon Clarke ubacio 17 koševa i ugrabio 11 skokova.

„Volio bih da bolje ulazimo u utakmice kako se ne bi dovodili u ovako teške situacije. Ali uvijek ćemo pronaći način da se borimo“, rekao je Brooks nakon utakmice u kojoj je značajno podignuo šutersku formu u odnosu na pet uutakmicu.

„Oni su sigurno mislili da ću ponovno gađati 1/10. Ali ja sam profesionalac, znam kako doći do poena“, dodao je Brooks.

„Mi se uvijek držimo zajedno, radimo na istom cilju i mislim da smo to jako dobro pokazali na velikoj pozornici u ovoj rundi“, istaknuo je Bane koji je predvodio Memphis po poenima u ovoj seriji.

A da se u ovaj ogled „ubaci“ i još pokoja živoinja pobrinuo se Ja Morant nakon utakmice.

„U ovoj su momčadi pravi psi. Nikada ne odustajemo. Šo se mene tiče, baš sam jako umoran – psihički, mentalno... Ova serija je bila prava bitka. Pobjede su bile poprilično ružne, ali na kraju smo završili posao. Vrijeme je za okretanje stranice“.

A Timberwolvese je pak u porazu predvodio Anthony Edwards s 30 koševa, Jaden McDaniels je dodao 24, a Karl-Anthony Towns 18 uz 10 skokova. Potonji, koji je doživio užasne tragedije u proteklih godinu dana u kojoj mu je i preminula majka, bio je emotivan nakon poraza.

„Koliko su mi ovaj grad i ova momčad dali, to je nevjerojatno. Zbog toga sam počeo ponovno uživati u košarci“, podvukao je Towns.


Tagovi

NBAMemphis GrizzliesMinnesota TimberwolvesJa MorantKarl Anthony Towns

Ostale Vijesti