Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Matković će ostati iduću godinu u Europi, pa tek onda otići prema Americi

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 24.06.22. | 12:36

Pelicansi će još pričekati na Hrvata

Karlo Matković, friški član hrvatskog društva selektiranog na NBA draftu, se široj publici predstavio na posljednjem službenom nastupu hrvatske košarkaške reprezentacije. Matković je u trećoj četvrtini utakmice u kojoj je Hrvatska lovila veliki zaostatak za Šveđanima donio ogromnu energiju, brutalno je zakucavao u koš domaćina, i na koncu su on i Goran Filipović bili najzaslužniji da je Hrvatska još uvijek živa u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

21-godišnjaka neće biti u ovom reprezentativnom ciklusu, zahvalio se izborniku Damiru Mulaomeroviću na pozivu poručivši kako „ne zna kada će se vratiti iz Amerike“.

Dosadašnji član Mege već neko vrijeme obitava na američkoj adresi gdje je posljednjih tjedana pohodio NBA workoutove na kojima je pokazivao svoje talente. Na koncu je impresionirao skaute New Orleans Pelicansa koji su ga uzeli kao 52. pick sinoćnjeg drafta čime je postao 25. Hrvat izabran na NBA draftu.

No, Matković je bio dosta blizu da se povuče s drafta. Naime, povukao se s drafta da bi se zatim u finišu ipak prijavio na njega. A s obzirom da su ga draftirali Pelicansi, za koje u službi skauta za regiju radi bivši direktor Cibone Domagoj Čavlović, lako moguće da je on sugerirao klubu da bi ga trebalo uzeti.

Na koncu su Matkoviću iz redova New Orleansa (koji vole birati centre) javili kako će ga uzeti pa se Matković ipak odlučio na draft.

„Snovi postaju stvarnost“, napisao je na društvenim mrežama nakon drafta 208 centimetara visoki igrač koji može puniti obje visoke pozicije, a koji će, s obzirom da je izabran u drugoj rundi, ostati na europskim parketima iduće sezone te se nastaviti razvijati, a u tom smjeru idu i prognoze američkih novinara.

„Matković donosi veličinu i atleticizam na poziciji centra. U ovom je trenutku uglavnom prijetnja u reketu, ali njegove blokade i okretnost oko obruča su vještine koje bi mu mogle pomoći da se uklopi u NBA ligi“, stoji u opisu CBS-a.


Tagovi

Karlo MatkovićNew Orleans PelicansNBA draft

Ostale Vijesti