Marc Gasol dobio 110 milijuna dolara od Memphisa, Spursima i Cavsima nova pojačanja

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 07.07.15. | 12:36

Ono što je već tjednima bilo jasno, dobilo je i službenu potvrdu. Marc Gasol je potpisao novi, petogodišnji ugovor s Memphis Grizzliesima.

Gasol će u sljedećih pet godina od Grizzliesa dobiti 110 milijuna dolara te je tako ostao vjeran klubu u kojem je proveo cijelu dosadašnju karijeru. Doduše, 30-godišnji centar je na draftu 2007. izabran od strane Los Angeles Lakersa, ali su u zimu 2008. prava na njegov angažman poslana u Memphis u tradeu koji je uključivao dolazak njegovog brata Paua u Lakerse. Marc je tada bio član Barcelone, a NBA ligi se priključio u ljeto iste godine.

Od tada je standardni član petorke Memphisa, a u karijeri je do sada upisao dva nastupa na All-Star utakmici. Prije dvije sezone je izabran za najboljeg defenzivnog igrača lige, ove godine je bio član prve NBA petorke, a sezonu je završio s prosjekom od 17,4 koša, 7,8 skoka i 3,8 asistencije.

Iako je najveći uspjeh  s Memphisom postigao 2013., kada su Grizliji igrali u finalu Zapada protiv Spursa, Marc Gasol im je ostao vjeran. Uoči prijelaznog roka mnogi su ga vidjeli u drugim klubovima, ali on je zaustavio sve špekulacije odbivši pregovarati s bilo kojim drugim klubom osim s Memphisom koji mu je ponudio maksimalni ugovor.

Dok je Gasol ostao u Memphisu, San Antonio i Cleveland su dobili nova pojačanja.

Manu Ginobili je odlučio nastaviti karijeru i igrat će najmanje još jednu sezonu u San Antoniju u koji je došao David West koji će u sljedećoj sezoni igrati za veteranski minimum u iznosu od nešto više 1 milijuna dolara. On je pristao na 11 milijuna dolara manju plaću u odnosu na ono što je imao u Indiani samo kako bi igrao za momčad koja bi mogla osvojiti naslov, a Spursi s jezgrom iz prošle godine i LaMarcusom Aldridgem svakako spadaju u tu kategoriju.

Jezgru od prošle sezone je zadržao i Cleveland, a sada su joj pridodali Mo Williamsa koji se tako vratio u Cavse. On će u sljedeće dvije godine zaraditi 4,3 milijuna dolara.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Marc GasolManu GinobiliDavid WestMo Williams

Ostale Vijesti