Trevor Ruszkowski/USA TODAY Sports
Trevor Ruszkowski/USA TODAY Sports

Manimal je stigao u Euroligu!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 09.10.21. | 13:07

Nekadašnji Jokićev suigrač u europskom velikanu.

Kenneth Faried novi je igrač moskovskog CSKA, objavio je to u sinoćnjim satima njegov dosadašnji klub, portorikanski Leones de Ponce. Ugovor je potpisan na dva mjeseca s mogučnošću produljenja do kraja sezone. Na svom prethodnom angažmanu u Portoriku nije se zadržao niti dva tjedna. Prelazak u CSKA omogućila mu je klauzula u ugovoru prema kojoj je bio slobodan otići ukoliko se pojavi interes NBA, euroligaške ili kineske ekipe.

Startni centar Moskovljana Nikola Milutinov još neko vrijeme će izbivati s terena zbog ozljede koljena i za očekivati je da će Faried uskočiti na njegovo mjesto.

Faried je poznat po svojoj agresivnosti u obrani, prilikom skokova itd. Donijet će nam energije i entuzijazma. Iako je postigao puno u životu, još ima volje i kompetitivnosti u duši. Puno smo razgovarali i prošle sezone, bio nam je radaru, ali tada se ništa nije dogodilo. Izražavam dobrodošlicu Kennethu u naš klub, zna koje su mu obaveze. Veselimo se suradnji.” Ovim riječima je njegov dolazak prokomentirao dugogodišnji trener Moskovljana Dimitrios Itoudis, dvostruki prvak Europe.

U svojoj osmogodišnjoj NBA karijeri Faried je sedam godina proveo u Denver Nuggetsima gdje je ostavio najdublji trag. Tokom svoje najbolje sezone 2013/14. startao je u 77 utakmica i u prosjeku bilježio 13.7 poena, 8.6 skokova i 0.9 blokada. S visinom od 203 centimetara nešto je manji od većine igrača na svojoj poziciji, ali to nadoknađuje nevjerojatnim atleticiznom koji mu je i priskrbio nadimak Manimal. Svi se rado sjećamo njegovih žestokih zakucavanja, a sada ćemo ih imati prilike gledati in a euroligaškim parketima.


Tagovi

Kenneth FariedCSKA

Ostale Vijesti