Lutrijska momčad slaže paket za Simmonsa

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 10.08.20. | 21:13

Je li Phili bolje da se riješi jedne od svije dvije superzvijezde?

Philadelphia 76ersi uopćeno gledano smatra se za opasnu momčad koja bi svakom bila tvrd orah u doigravanju. Pa ni veliko finale nije isključeno ako se određene okolnosti poklope.

No ono što je često označavano kao njihov najveći problem je činjenica da roster nije strukturiran sukladno zahtjevima moderne NBA. Prvenstveno se tu misli na jednu od dvije glavne zvijezde sastava, Bena Simmonsa.

Kroničan nedostatak opasnosti šutem izvana ono je što predstavlja kamen spoticanja u pronalaženju igre Sixersa, a tim povodom uoči Bubblea je najavljeno kako će se udarna petorka mijenjati tako da će se prvi uzbor drafta 2016. prekomandirati na poziciju četvorke, Al Horford preseliti na klupu, a na poziciji jedan startati pouzdani bek Shake Milton.

Dugo fanovi koketiraju s mogućnošću trejdanja jedne od dvije glavne zvijezde Sixersa, Simmonsa radi spomenutog ''felera'', a Joela Embiida radi toga što je kronično sklon ozljedama i doslovno svaku utakmicu navijači grizu nokte u strahu od toga hoće li se superstar centar ponovno ozlijediti.

No nakon što je nedavno objavljeno kako je i Simmons zadobio ozljedu u susretu protiv Washingtona koju je morao napustiti u trećoj četvrtini, naknadno je javnosti otkriveno kako rookie godine 2018. mora na operaciju. Vrijeme povratka je nedefinirano, no s obzirom da se radi o kirusrškom zahvatu, gotovo se sigurno neće vraćati ove sezone.

Tim je povodom i ured Phile postao otvoreniji za osluškivanje potencijalnih ponuda za 208 centimetara visokog razigravača, a već su se javili – Cleveland Cavaliersi. Kako javlja novinar Chris Fedor s portala Cleveland.com, prvaci iz 2016. imaju što ponuditi.

„Cavsi vjeruju kako mogu složiti privlačan paket za Simmonsa, uzevši u obzir buduće mlad i potentan roster, visoki izbor nadolazećeg drafta u listopadu i budući prvi izbor od Milwaukeeja.“, navodi se.

Budu li Sixersi eliminirani ranije no što očekuju u doigravanju u Orlandu, opcija mijenjanja nekog od dvije najveće zvijezde bit će još izvjesnija. Jedan od mladih igrača koji bi mogli zaintrigirati Sixerse je Darius Garland, peti izbor sa zadnjeg drafta 2019. i poprilično dobar šuter.

Kvalitete Simmonsa si poznate. Jedinstven je to igrač koji s nadrealnom visinom može sve s loptom u ruci, a u naletu prema reketu gotovo je nezaustavljiv. Odličan je vođa na terenu i razigravač s osam asistencija u prosjeku u dosadašnjoj NBA karijeri. Jedan je od najboljih obrambenih igrača u ligi uopće i može braniti doslovno svih pet pozicija na terenu.

Bio bi ovo veliki korak Cavsa u smjeru povratka u doigravanje koje je ovoj momčadi, bez prisustva LeBrona Jamesa, potpuna nepoznanica već 22 sezone. ''Kralj James'' u ukupno 11 sezona provedenih u najvećem gradu Ohia uveo je ovu franšizu u doigravanje devet puta, ali do trenutka kada bi ''kraljević'' Simmons obukao crveni dres dug je i veoma upitno ostvariv put.

 

 

(foto: Jeff Hanisch/Reuters)


Tagovi

Cleveland CavaliersPhiladelphia 76ersNBA tradeoviBen Simmons

Ostale Vijesti