REUTERS/Alkis Konstantinidis
REUTERS/Alkis Konstantinidis

Legendarni Španjolac postavio Dražena i Tonija u idealnu petorku Eurobasketa: "Petrović je bio poseban, baš poput Dončića danas" (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 27.07.22. | 14:23

"Kukoč me inspirirao dok sam bio mlad"

Danas smo saznali na koga izbornik Damir Mulaomerović računa na rujanskom Eurobasketu, natjecanju čiji je vodeći strijelac veliki Pau Gasol koji je u 58 utakmica natrpao protivničke koševe s 1183 poena.

Legendarni Španjolac gušta u igračkoj mirovini, a dosta je zgodan podatak da je stariji od braće Gasol ugrabio medalju na Euru na svakom od sedam nastupa, s tim da se na tron penjao 2009., 2001. i 2015.

Onda je i zanimljivo čuti što takva košarkaška veličina ima za reći kada priča o najboljim europskim košarkašima. Preciznije, Gasol je za Fibu posložio svoju idealnu petorku Eurobasketa, a u koju je uvrstio dvojicu hrvatskih majstora – Dražena Petrovića i Tonija Kukoča. Osim njih dvojice, koji zauzimaju pozicije jedan i tri, Gasol je na beka šutera stavio Grka Nikosa Galisa, na krilnog centra Dirka Nowitzkog, a na peticu Arvydasa Sabonisa.

„Ako razmišljate o ponajboljoj „jedinici“ u povijesti, onda morate ići s Draženom Petrovićem. Nažalost nismo mogli uživati do kraja u njegovoj igri zbor rane smrti i tragične nesreće. Dražen je bio poseban, poput Luke Dončića i kada razmišljate o najboljima onda morate misliti na igrače koji su to radili dugo vremena“, rekao je Gasol o Draženu.

A izbor Kukoča je ovako prokomentirao:

„Još jedan težak izbor, ali išao bi s Tonijem. Bio je jedan od glavnih igrača koji su me inspirirali dok sam odrastao. Utjecao je na igru izvana sa svojom visinom i vještinama, tako da je Toni na trojci“.


Tagovi

Pau GasolDražen PetrovićToni KukočArvydas SabonisDirk Nowitzki

Ostale Vijesti