Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports
Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports

LeBron Jemes progovorio o kraju karijere: Posljednju NBA sezonu odigrat ću sa svojim sinom

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 20.02.22. | 12:53

Bronny James trenutno igra za srednjoškolsku momčadi iz Los Angelesa.

Pomalo nestvarno zvuči podatak da je LeBron James svoju prvu NBA sezonu odigrao 2003. godine kao prvi pick drafta Cleveland Cavliersa. Trenutno je James u svojoj 19. NBA sezoni, a niti jednu u karijeri nije završio s manje od 20 poena, 5 skokova i 5 asistencija po utakmici. I u aktualnoj sezoni, s 37 godina na leđima, James postiže 29.1 poen po utakmici, uz 7.9 skokova i 6.5 asistencija. Unatoč 37 na leđima, James je i dalje ako ne najbolji, onda jedan od top 5 najboljih igrača lige.

S obzirom na svoju dominaciju, mnogi se pitaju gdje je kraj? Do kada će James biti u pogonu. Jer, ako s 37 ostvaruje ovakve brojke, znači da će i u narednim godinama biti na all-star razini. No, čini se da je James obznanio kada bi mogao završiti karijeru.

"Svoju zadnju sezonu odigrat ću u momčadi u kojoj će igrati moj sin Bronny James. Učinit ću sve da zaigram sa sinom još jednu sezonu. Ovdje nije riječ o novcu".

LeBron je svoje prvo od troje djece dobio s 19 godina, što znači da će Bronny u listopadu 2022. postati punoljetan. Trenutno igra u srednjoškolskoj ekipi Sierra Canyon Schoola iz Los Angelesa, a na NBA draftu će najranije moći biti izabran 2024., kada će mu otac imati 39 godina.

Prema tome, LeBrona Jamesa ćemo u NBA ligi gledati još minimalno tri i pol sezone, računajući i ovu. Ugovor s Lakersima ističe mu na kraju iduće (2022/23) sezone, a onda će morati odigrati još jednu kako bi dočekao draftiranje svojega sina za sezonu 2024/25.

No, sve se češće špekulira o ukidanju pravila da igrač ne smije biti draftiran dok još uvijek nije maturirao u srednjoj školi. Prema tome, možda bi se susret LeBrona i Bronnyja mogao dogoditi i ranije...

U prvoj srednjoškolskoj sezoni Bronny je postizao 4.1 poen u 15 minuta prosječno provedenih na parketu, drugu je propustio zbog loma meniskusa, a u prvih 14 minuta aktualne (treće) godine u srednjoj školi postizao je 10 poena, 4.1 skokova, 2.5 asista i 2.4 ukradene lopte.


Tagovi

LeBron JamesBronny James

Ostale Vijesti