Brad Penner/USA TODAY Sports
Brad Penner/USA TODAY Sports

Lakersi pali u Gardenu, Dame i McCollum kombinirano na 57, Zubac se istaknuo sjajnom asistencijom (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 24.11.21. | 08:57

Četiri – i to iznimno zanimljive – utakmice u NBA ligi na jučerašnjem rasporedu.

Nekad je manje – više. Iako na rasporedu nije bilo 10-ak utakmica kao što to nekad zna biti slučaj, ove četiri koje smo mogli ispratiti bile su i više nego sadržajne i kvalitetne.

Prije svega, izvještaj započinjemo kultnim ogledom između New York Knicksa i Los Angeles Lakersa. U hramu košarke, legendarnom The Gardenu, Knicksi su slavili s tijesnih 106:100, a gostima nije pomogao ni fantastični Russell Westbrook koji je u ovom ogledu skupio 31 poen,13 skokova, 10 asistencija i 2 ukradene lopte. Davisovih 20 poena i 6 skokova nešto je na što više nećemo ni trepnuti, dok LeBrona Jamesa nije bilo zbog suspenzije koju je zaradio u prošlom ogledu protiv Detroita kad je nehotičnim udarcem laktom u glavu centra Pistonsa Stewarta jako raskrvario nakon čega je na parketu nastala velika drama, a LeBron je za sve platio isključenjem i utakmicom suspenzije.

S druge strane, sjajnu večer kod domaćina imali su Fournier i Randle, ali je ovaj ogled pobijedila kluba. Toppin je imao 12, isto toliko i Burks, dok je Quickley ubacio čak 14 poena. Baš to je bio presudan faktor u ovom ogledu i velikoj pobjedi NYK-a.

Spomenimo i kako je Garden ustao i velikim pljeskom dočekao Carmela Anthonyja, ali on sinoć nije imao svoju noć te je na kraju skupio tek 12 poena uz šut za tri poena 2/8.


Od ostalih susreta istaknimo domaću pobjedu Portlanda protiv Denvera rezultatom 119:100. Nikoli Jokiću sigurno ovih dana nije do smjeha. Već neko vrijeme je bez Murraya, najnovija vijest je da je do kraja sezone ostao i bez Porter Jr.-a, igrači poput Aarona Gordona, Jeffa Greena, JaMychala Greena, Willa Bartona, Montea Morrisa, Austina Riversa, Vlatka Čančara, Bola Bola i ostalih ipak nisu dovoljno kvalitetni da bi se s njima MVP uputio u neka ozbiljnija ostvarenja u doigravanju. Naravno, ako do istog dođu…

Portland je sinoć bio dobar, ali prednjačio je bekovski dvojac Lillard – McCollum. Uostalom, kao i u velikoj većini slučajeva… Spomenuti dvojac je kombinirano skupio 57 poena, 6 skokova i 8 asistencija, dok su s klupe dobro reagirali Simons i Little.

Na poluvremenu je Portland vodio već s 14 koševa prednosti, dok su u nastavku utakmicu samo mirno priveli kraju.


Detroit na domaćem terenu nije uspio šokirati Miami. Petorica gostujućih igrača bila su dvoznamenkasta, a posebno inspiriran bio je Tyler Herro koji je skupio 31 poen, 8 skokova i 3 asistencije. Adebayo je s 15 poena i 9 skokova bio blizu double – double učinka, a zanimljivo je kako je P.J. Tucker za 22 minute uzeo tek jedan šut, promašio ga i na kraju utakmicu završio s 0 poena, 6 skokova i 1 asistencijom.

Grant i Bey bili su najbolji kod domaćina, dok je prvi pick prošlog NBA drafta, Cade Cunningham, u potpunosti podbacio te je ovaj susret zaključio sa 6 poena, 3 skoka i 6 asistencija.

 

Posljednju, a ujedno i najzanimljiviju, utakmicu dana su u Los Angelesu odigrali LA Clippersi i Dallas Mavericksi.

Bila je to jedna luda utakmica u kojoj je domaćin bio u vodstvu nakon prvog poluvremena, zatim je u trećoj četvrtini Dallas sve prekrenuo, da bi u posljednjih 12 minuta opet bolji bili Clippersi koji su tako izborili produžetak.

U overtimeu postojala je samo jedna momčad, a to je Dallas. Dončić je bio na pragu triple – double učinka s 26 poena, 9 skokova i 9 asistencija, dok Marka Cubana i ostatak društva sigurno veseli i sjajna utakmica Porzngisa koji odigrao 40 minuta i pritom došao do 30 poena, 7 skokova, a skupio je i po jednu asistenciju, blokadu i ukradenu loptu.

Istaknimo kako je kod domaćina najbolji bio Jackson s 31 poenom i 10 skokova. George ih je skupio 26, dok je Ivica Zubac današnju utakmicu okrunio s 10 poena, 7 skokova i 2 asistencije od kojih je jedna bila fenomenalna.

NBA, 24. studenog

Detroit – Miami 92:100

NY Knicks – LA Lakers 106:100

Portland – Denver 119:100

LA Clippers – Dallas 103:103 (nakon produžetaka 104:112)


Tagovi

Ivica ZubacDamian LillardC.J. McCollumCJ McCollumPortland Trail BlazersLos Angeles LakersNew York KnicksLuka DončićKristaps Porzingis

Ostale Vijesti