Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports
Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports

Lakersi ostali bez doigravanja, Love već zove LeBrona u Cleveland: „Bilo bi super imati njega i Bronnyja“

Vrijeme Čitanja: 5min | sri. 06.04.22. | 08:52

Sunsi nisu imali milosti prema momčadi iz LA-a, a Spursi su 'neočekivano' slavili kod Nuggetsa i na taj način osigurali Play-in.

Sigurni smo da svi košarkaški fanatici naprosto obožavaju noći poput ove jučerašnje. Na rasporedu je bilo čak 12 utakmica, a svakako je ona najiščekivanija bila ona posljednja u kojoj su snage odmjerili Sunsi i Lakersi. Vodeća momčad Zapada protiv uvjerljivo najvećeg razočaranja Zapada po narativu daje malu mogućnost za iznenađenje, a još kad u jednadžbu dodamo i to da kod gostiju, iza kojih je sezona na zaborav, nije bilo najboljeg igrača LeBrona Jamesa.

Gosti su dobro krenuli, ali već do poluvremena su gubili. U trećoj četvrtini su se raspali te je već tu svima bila jasno da je priča završena.

Poslije utakmica nije bilo raspoloženog za priču. Sunsi nisu htjeli likovati, Lakersi nisu mogli vjerovati da su tu gdje jesu, jer na početku sezone o njima se pričalo kao o legitimnom kandidatu za naslov prvaka. Uostalom, zar netko misli da to nije bilo opravdano? Istina, Melo, Howard i Westbrook nisu u najboljim godinama, ali su i dalje – Melo, Howard i Westbrook! O Davisu i LeBronu, igračima koji su trenutno među 10 najboljih u NBA ligi, ne treba trošiti riječi…

Sunsi su na kraju slavili rezultatom 121:110, a najbolji pojedinac na utakmici bio je Devin Booker s 32 poena, 7 skokova i 4 asistencije, baš kao što je na razini zadatka bio i Deandre Ayton s 22 poena i 13 skokova.

Što se tiče gostiju, Brodie je vukao koliko je mogao, ali to je bilo nedovoljno. 28 poena (10/20 šut iz igre), 5 skokova, 3 asistencije i 6 izgubljenih lopti nije učinak kojeg može imati najbolji igrač momčadi kojoj gori pod nogama i koja pod svaku cijenu mora slaviti protiv najbolje momčadi lige u regularnom dijelu sezone. Davis je ostao na (za njegove pojmove skromnom učinku) 21 poenu i 13 skokova, Howard je za manje od 20 minuta imao 10 poena i 7 skokova, dok je Melo s klupe skupio 10 poena, 6 skokova i 2 asistencije.

Vogel će ostati na klupi Lakersa do kraja sezone, ali ne postoji nikakva šansa da i sljedeću sezonu dočeka u istoj ulozi i u istom klubu. Američki mediji već sad špekuliraju brojnim imenima, a jedan od trenera koji bi – navodno – mogao preuzeti Lakerse je Doc Rivers, danas trener 76ersa koji je u svojoj bogatoj igračkoj i trenerskoj karijeri osvojio mnoge trofeje. Četiri godine Doc je bio glavni trener u Orlandu, zatim je devet godina proveo u Bostonu, da bi prije dolaska u Philadelphiju 2020. godine sedam sezona proveo na klupi Clippersa.

Naravno, nije trebalo proći previše vremena da drugi igrači i GM-ovi krenu 'naganjati' LeBrona i ostale megazvijezde, a nakon što je postalo poznato da Lakersima uskoro završava sezone, oglasio se i Kevin Love, LeBronov bivši suigrač s kojim je osvojio naslov u Cavsima te otvoreno pozvao Kinga nazad u Cleveland gdje bi njega i sina mu Bronnyja dočekali otvorenih ruku.

"Bilo bi super imati njega i Bronnyja. LeBron zna da ga svi u Akronu i Clevelandu vole", kratko je rekao Kevin Love.

Osim Lakersa, koji su svakako sportska priča dana - barem do Lige prvaka koja je na rasporedu kasno navečer – treba spomenuti i gostujuću pobjedu Spursa kod Denvera. Veličanstveni Jokić ponovno je bio čudesan, ali ni njegovih 41 poen, 17 skokova i 4 poena nije bilo dovoljno domaćinu. Svi ostali igrači Denvera, izuzev Aarona Gordona koji je skupio 18 poena i 13 skokova, odigrali su užasnu partiju, a na kojoj su razini bili najbolje svjedoči činjenica da izuzev spomenutog dvojca nitko od igrača Denvera nije bio dvocifren – ni u kojoj od kategorija.

Kod Spursa, naravno, neka druga pjesma. Vassell i Johnson imali su po 20, Richardson je došao do brojke 18, Poeltl i Jones zabili su svaki po 14, a tu je i Collins koji je dogurao do 13 poena. Skoro pa savršeno!

Ne razmišljamo o drugima nego o sebi. Naravno da razmišljamo naredna tri ogleda, nije baš da nemamo nikakvih problema“, u svom stilu rekao je Gregg Popovich da bi se ona kratko osvrnuo na utakmicu u kojoj je Denver bio neprepoznatljiv.

„Svaka momčad ima takve večeri. Od samog početka utakmice ništa im nije polazilo za rukom, a mi smo to iskoristili. Oni su imali svoje probleme večeras, ali ja sam u svakom slučaju zadovoljan kako smo mi bili agresivni i kako smo htjeli tu pobjedu“, rekao je Pop koji je na ovaj način ispunio svoju kvotu rečenica za medije poslije utakmice te je od njega bilo nemoguće dobiti 'još nešto'.

Bullsi, iako poraženi na domaćem parketu od branitelja naslova Bucksa, osigurali su doigravanje, a pobjednika u ogledu Utaha i Memphisa dobili smo tek nakon produžetka. Babo je ostao na 13 poena, 4 skoka i 2 asistencije, ali je na kraju njegova momčad slavila rezultatom 121:115 (110:110).

NBA, 6. travnja

Indiana – Philadelphia 122:131

Orlando – Cleveland 120:115

Brooklyn – Houston 118:105

Miami – Charlotte 144:115

Toronto – Atlanta 118:108

Chicago – Milwaukee 106:127

Minnesota – Washington 114:132

OKC – Portland 98:94

Denver – SA Spurs 97:116

Utah – Memphis 110:110 (nakon produžetka 121:115)

Sacramento – NO Pelicans 109:123

Phoenix – LA Lakers 121:110


Tagovi

LeBron JamesKevin LoveLos Angeles LakersPhoenix SunsNBA

Ostale Vijesti