Dvije momčadi spremaju se za trejd bitku za bivšeg MVP-a lige

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 21.01.20. | 12:09

Obje momčadi imaju dobre igrače za ponuditi…

Još prošle godine kada je najdraža Ruža NBA lige stigla do rekorda karijere po broju ubačenih poena vidjelo se kako se DR1 malo po malo vraća na stare staze slave, a upravo je u Motor Cityju našao pravo mjesto da još jednom pokaže o kakvom se vanserijskom igraču ovdje radi.

Rose je bio predodređen da postane novi nositelj franšize Bullsa koji nakon odlaska Michaela Jordana i ostatka društva nikako nisu uspjeli postići ozbiljnije rezultate u playoffu. 2008. godine Bikovi su imali prvi pick na draftu, a vjerujemo kako je to jedan od najlakše odrađenih izbora u povijesti lige… Iako se te godine u prvih 10 našlo mjesta za igračine kao što su Russell Westbrook, Kevin Love i Brook Lopez, Rose je bio prvi i to miljama daleko od svih. Jednostavno, nema momčadi koja ga te godine ne bi uzela kao prvi izbor drafta jer je jednostavno bio predobar u odnosu na ostatak društva.

Rose je odmah pokazao koliko vrijedi osvojivši nagradu za ROY, da bi odmah sljedeće godine stigao do MVP titule što ga i dan danas čini najmlađim najkorisnijim igračem u povijesti NBA lige.

Ipak, ozljede su ga zaustavile da postigne sve za što je bio predodređen pa su ga Bullsi trejdalu u ljeto 2016. godine. Rose te vijesti nije prihvatio dobro, a posebno je zanimljivo da je vijesti o trejdu dobio dok je bio u svojoj kući i dok su TV ekipe snimale reportažu o njemu, njegovom povratku, nadolazećoj sezoni u Bullsima itd.

Igrao je tako za Knickse, a kasnije i Cavalierse, ali jednostavno to nije bilo to.

U ljeto 2018. godine potpisuje za Minnesota Timberwolvese, a glavna stavka u toj odluci bila je činjenica da je tadašnji trener Vukova bio Tom Thibodeau, njegov trener iz početaka u Bullsima. Rose je malo po malo pokazivao da nije zaboravio igrati košarku i da i dalje posjeduje set karakteristika kojima je u stanju bilo koga probiti. Njegova je momčad te godine stigla i do playoffa, ali su tamo poraženi od Rocketsa u prvoj rundi ukupnim rezultatom 4-1. U tom PO Rose je u prosjeku zabijao 14,2 poena za 23,8 minuta provedenih na terenu.

Svakako treba istaknuti kako je te iste sezone Rose dosegao i rekord karijere kada je u utakmici protiv Jazza zabio fantastičnih 50 poena. Dvorana je bila u deliriju, emocije su bile prejake da ne bi zaplakao pred kamerama, a u intervjuu je samo rekao: „Pošteno sam se namučio da bih došao gdje sam danas“.

Ovog ljeta Rose je postao slobodan igrač, a iako je imao nekoliko ponuda na stolu, on se odlučio priključiti Detroitu. Je li njegova odluka bila dobra, procijenite sami…

Rose ove sezone igra izvrsnu košarku, a u posljednjih devet utakmica svaki put je zabio više od 20 poena.

Sve te fantastične predstave nisu prošle ispod radara pa su se tako za njegovim uslugama zainteresirali LA Lakers i Philadelphia 76ersi, dvije momčadi koje su uoči ove sezone mnogi vidjeli u konferencijskim finalima.

Ukoliko bi se pridružio Lakersima bio bi to pravi Showtime. Anthony Davis, LeBron James, Derrick Rose… Ne znamo za vas, ali nama to zvuči i više nego primamljivo.

Lakersi su u stanju ponuditi nešto u rangu Dannyja Greena i Kylea Kuzme, a u zamjenu bi im stigao Derrick Rose te netko između Gallowaya i Snella. Budući da bi mnogi rekli kako bi na taj način Lakersi bili previše jaki, ne bi nas iznenadilo da u cijelu priču uključe još pokoji pickovi kao i mogućnost da ponuda nekako izmjeni.

Primjerice, Derrick Rose i Markieff Morris put LA-a, dok bi u kontra smjeru išli Rajon Rondo, KCP i Kyle Kuzma. Jasno, ovaj trejd bi bio win-win za obje momčadi, ali možda i pretjerano veliki rizik Lakersa u ovom trenutku budući da oni izgledaju i više nego pristojno.

S druge strane, pojavila se opcija s Philadelphiom i Detroitom koja bi isto uključivala jednu i jedninu Ružicu. Budući da 76ersi nisu javno obznanili koga su spremni trejdati za Rosea ostaje nam samo špekulirati, ali u ovom trenutku ne vidimo neku povoljnu opciju po momčad iz Motor Cityja osim ukoliko Brett Brown nije spreman osim pokojeg važnog igrača ubaciti i pokoji pick.

Internationa Business Times piše kako su u Philadelphiji spremni dati  Zhairea Smitha i Jonaha Boldena za DR1, ali je jako upitno jesu li to Pistonsi spremni prihvatiti.

Bilo kako bilo, pred nama je jako zanimljiv period u kojem bi se svakakvi trejdovi mogli dogoditi, a baš je Rose jedan od favorita da u narednih dva tjedna napusti svoju sredinu. Što će biti od svega, pokazat će vrijeme, ali sama pomisao da bismo mogli gledati trio Rose, James i Davis nama čine zazubice…

(foto: Reuters)

 


Tagovi

tradeNBA tradeoviTrejd glasineDerrick Rose

Ostale Vijesti