Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Krenulo se s promjenama: 28-godišnji Zadranin novi je direktor Cibone

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 11.10.21. | 13:32

Dosadašnji direktora podnio je ostavku iz privatnih razloga.

Mauro Lukić novi je direktor Cibone, pišu Sportske novosti.

Lukić je rođen u Zadru gdje je završio srednju školu, da bi potom upisao Pravni fakultet u Zagrebu. Lukić je posljednjih godina pomagao u Ciboni kao vanjski suradnik, a jedan od značajnijih projekata bio mu je implementacija GDPR-a u klupske pravne okvire.

Na mjestu direktora zamijenit će Domagoja Čavlovića koji je podnio ostavku iz osobnih razloga, a navodno se odlučio maknuti s mjesta kojeg je obavljao kako bi 'novoj garnituri' omogućio lakši i nesmetaniji rad.

„Zadovoljan sam provedbom novih imenovanja u Tijela Kluba koja vidim kao veliki poticaj za još uspješniji razvoj i napredak KK Cibona. Pridružili su nam se iskusni stručnjaci za koje sam uvjeren kako će znanjem i liderskim vještinama doprinijeti uspješnom djelovanju Kluba. S druge strane, iako u potpunosti razumijem njegove osobne razloge, nisam nimalo sretan zbog ostavke Direktora kluba. Unatoč nekim neprimjerenim vanjskim pritiscima i pojedinačnim prozivkama, mišljenja sam kako je direktor Čavlović bio glavno vezivno tkivo svih sastavnica Kluba te kako je, u iznimno turbulentnih osam godina za Klub ostvario puno bitnih doprinosa za KK Cibonu, kulminacija kojih se ponajbolje reflektira i na vrlo uspješan start nove natjecateljske sezone. Također nas je, zbog kandidiranja za novu odgovornu dužnost napustio dosadašnji član Skupštine i legenda hrvatskog borilačkog sporta, gosp. Vjekoslav Šafranić. Uz veliku zahvalnost za sve dobro što su njih dvojica učinili za naš Klub, želim im puno uspjeha u nastavku karijera.“, izjavio je nakon održane Skupštine predsjednik KK Cibone prof.dr.sc. Mladen Bušić.

U Skupštini Cibone Krešimiru Gunjači, Danielu Peršiću iz KK Cibona i predsjedniku KK Cibone Mladenu Bušiću, sada su se pridružili Ivan Artuković i Jasmin Jurkovac. Iz Skupštine je na osobni zahtjev otišao Vjekoslav Šafranić, dodaju Sportske novosti. Osim toga, formiran je i Upravni odbor kluba u koji su imenovani Mauro Lukić, Saša Turkalj i Luka Krkoč.

Cibona je u ovom trenutku vodeća momčad hrvatske Premijer lige, baš kao što su i nakon tri odigrana kola na vrhu ABA lige gdje su bodovno poravnati s Partizanom.


Tagovi

Cibona

Ostale Vijesti