Kraj za Žižića: Cavsi se rješavaju hrvatskog centra

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 31.10.19. | 18:56

Muku muči s ozljedama.

Naš centar Ante Žižić još uvijek pati od ''petnog trna'', ozljede koja ga je na lijepo vrijeme udaljila s terena, a za svoj debi, po predviđanjima, morati će pričekati još dva tjedna.

Cleveland Cavaliersi su u nezavidnoj poziciji, predviđa im se samo dno slabije Istočne konferencije, a najnovije vijesti kako Omišanina ne vide u svojim dugoročnim planovima.

Njegov ugovor uključuje momčadsku opciju po kojoj bi, u slučaju da mu generalni menadžer Coby Altman istu aktivira, u narednoj 2020./2021. sezoni zaradio 3.872.214 dolara.

No to se neće dogoditi, s obzirom da je u četvrtak poslijepodne javljeno kako se Cavsi odriču njegovog ugovora i na ljeto Ante postaje neograničeni slobodni agent, te će biti primoran potražiti novi klub.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Ante Zizic was one of the pieces the Cavs landed in the Kyrie Irving deal but their commitment to the big man will end after this season. According to <a href="https://twitter.com/TimBontemps?ref_src=twsrc%5Etfw">@TimBontemps</a> the franchise will not pick up his fourth-year option. More: <a href="https://t.co/9EhV7DwMZE">https://t.co/9EhV7DwMZE</a></p>&mdash; SLAM Newswire (@SLAMnewswire) <a href="https://twitter.com/SLAMnewswire/status/1189641134257127431?ref_src=twsrc%5Etfw">October 30, 2019</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Razlozi su, kako se navodi, problemi s ozljedama kao i manjak obrambene igre bivšeg Cibonaša, a možda bi mogao razmisliti i o povratku u Europu.

Nije pomogla ni činjenica da je Tristan Thompson jedini trenutni centar kakve-takve upotrebljivosti. Do kraja trade roka 7. veljače navijači Cavsa vjeruju da će doći do nekog rješenja, ili da će kvalitetan igrač reketa biti pridobiven narednim draftom.

Za sada, momčad iz Ohia ne igra loše, te su na omjeru 2-2, a obe domaće utakmice su pobijedili, najprije Indianu, te potom Chicago.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Ante ŽižićCleveland CavaliersugovorNBATristan ThompsonCibona

Ostale Vijesti