USA Today Sports
USA Today Sports

Koliko će Bogdan zarađivati u Bucksima?

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 17.11.20. | 17:17

Bila je burna minula noć u najvećem gradu Wisconsina.

Milwaukee Bucksi doveli su dva ozbiljna pojačanja putem dvije razmjene.

Iz New Orleans Pelicansa je stigao Jure Holiday, igrač koji je skoro godinu dana jedan od najtraženijih ''lovina'' u cijeloj ligi. Osim njega je stigao i Bogdan Bogdanović, koji je također mjesecima na izlaznim vratima Sacramento Kingsa.

No Bogdanova razmjena zapravo nije još uvijek službeno realizirana. Budući da je Srbin slobodni agent (kvalificirajuća ponuda je izignorirana), tek se čeka početak free agencyja, kako bi Kingsi formalno potpisali novi (minimalno trogodišnji) ugovor sa Bogdanovićem te ga onda poslali u Buckse (odnosno izveli tzv. sign-and-trade).

S obzirom da ugovor još nije potpisan (i ne može biti do nedjelje), ne zna se kolika će mu biti plaća, no pogled na platnu listu Bucksa nagoni na procjenu kako bi mogao dobiti do cca 18 milijuna godišnje.

Bucksi su vodili dobru politiku po pitanju salary capa, nisu ga previše premašili (malo su ispod poreza na luksuz, za sada barem), no budući da su prinove putem sign-and-trade prema pravilniku lige jedan od okidača za etiketiranje tzv. hard capa, moraju biti koliko-toliko oprezni.

Prema zadnjem trogodišnjem ugovoru zaradio je 27 milijuna u tri godine, što je devet prosječno po godini. Puno premalo za igrača poput Bogdana, uzmemo li u obzir koliko su bolje plaćeni mnogi poprilično lošiji igrači od prvog strijelca Svjetskog prvenstva u Kini.


Tagovi

Bogdan BogdanovićtradeMilwaukee BucksSacramento KingsJrue Holiday

Ostale Vijesti