Knickse napustio bivši trener Lebrona Jamesa

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 16.04.20. | 10:35

Je li svojedobno zaslužio onakav odnos najveće košarkaške zvijezde današnjice?

Kako javlja novinar New York Posta Marc Bergman, vjerojatno najunesrećeniju NBA franšizu zadnjih godina New York Knickse, napustio je njihov dosadašnji savjetnik, poznati trener David Blatt.

Knicksi su shvatili da ne mogu više padati putem propasti, te se spremaju veliko čišćenje. Blattu je istekao ugovor i odlazi mirno i u dobrim odnosima s vodstvom kluba. Inače uspješni trener, koji je nedavno obolio od multiple skleroze, uz Mikea d'Antonija je jedan od američkih trenera s najdubljim tragom u europskoj košarci u kojoj je osvojio brojne naslove i priznanja.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Knicks and David Blatt will part ways as his consulting agreement has expired, The Post has learned. He leaves on good terms with new president Leon Rose. Was brought in originally by president Steve Mills, former Princeton teammate.</p>&mdash; Marc Berman (@NYPost_Berman) <a href="https://twitter.com/NYPost_Berman/status/1250461018804948992?ref_src=twsrc%5Etfw">April 15, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

S Rusijom je osvojio zlato na Eurobasketu u Španjolskoj 2007. kada je naslov Zbornaji odlučujućim košem donio J.R. Holden, a bronce je ovoj zemlji donio i na Eurobasketu 2011. kao i 2012. na Olimpijskim igrama u Londonu.

Na klupskom je planu donio Maccabiju euroligaški naslov 2014. te Darussafaki 2018. onaj u Eurokupu. Također je s klubom današnjeg sportskog direktora Nikole Vujčića dizao trofeje ABA lige 2012., te izraelskog prvaka četiri puta kao i tri puta nacionalnog kupa.

Nakon silnih uspjeha se uputio u NBA gdje je od ljeta 2014. trenirao Lebrona Jamesa i Cleveland Cavalierse. Otpušten je početkom 2016., a mnogi kao razlog navode neslaganje s glavnom zvijezdom momčadi, odnosno njen manjak poštovanja prema prvom strategu, i samim time nezadovoljstvo činjenicom da je on na klupi. Na posljetku je na nju zasjeo Tyrone Lue (što je i bila Jamesova želja) te su Cavsi te godine uzeli povijesni naslov.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

LeBron JamesCleveland CavaliersMaccabi Tel AvivNBADavid Blatt

Ostale Vijesti